Malene Ingemann: Jeg gik fordi IA ikke har mod

IA er blevet et parti uden tilstrækkeligt politisk mod, lyder det fra Malene Ingemann fra Sisimiut, der har valgt at stoppe i partiet.
Malene Ingemann Partii Naleraq
28. oktober 2014 07:00

Inuit Ataqatigiit har mistet et medlem af hovedbestyrelsen, turismefører Malene Ingemann, som har været kasserer, skifter over til Partii Naleraq.


IA har glemt de små iværksættere, og risikerer med den nye formand, Sara Olsvig, at blive et parti uden solid erfaring og mod. Det mener det netop afhoppede partimedlem Malene Ingemann, som nu stiller op til valget for Partii Naleraq.

Læs også Se eller gense vælgermødet fra Ilulissat

- Det er trist, for jeg er egentlig fuldstændig enig med Inuit Ataqatigiits grundholdninger, siger hun.

- Men der mangler politisk mod til at mene, og det er en meget farlig cocktail, hvis vi skal have landet ud af den økonomiske kattepine, det er i idag.

Ingemanns farvel betyder også omvæltninger i det politiske liv i Qeqqata Kommunia. Med ét står Agathe Fontain som den eneste IA-politiker i kommunalbestyrelsen.

Inuit Ataqatigiit og dets nye ledelse er ikke politisk modige nok, mener Malene Ingemann.

Læs også Egede og Olsvig gør kur til Kysten

Når man spørger den afhoppede IA'er, som selv er turismeiværksætter i Sisimiut, hvilke modige beslutninger, der har manglet, siger hun, at den offentlige sektor skal startes helt på ny og skæres ind til de nødvendige kerneydelser.

Her tror hun, at Partii Naleraq vil være mere håndfaste.

- Derfor så bliver jeg nødt til at rette mine øjne hen, et sted hvor jeg ser, at man har modet til at gøre noget. Det mod har jeg desværre ikke set i IA, siger den tidligere IA-kommunalpolitiker og nu kandidat for Partii Naleraq i Sisimiut.

KNR sender tirsdag vælgermøde fra netop Sisimiut. Det foregår kl. 19.30 og 21.30. Der bliver live-tolkning af begge udsendelser på KNR2.