Døgnrapport: To mænd er anholdt efter vold i weekenden

Lørdag overfaldt to mænd en tredje mand i bydelen Nuussuaq i Nuuk med flere knytnæveslag og spark og er nu tilbageholdt.
Politiet har tilbageholdt to mænd efter voldsepisode i weekenden. Foto © : KNR
04. september 2023 11:41

Weekendens mest voldsomme hændelse var en mand, som blev overfaldt af to andre mænd lørdag aften, oplyser vagtchefen ved Grønlands Politi, Bjørn Bjerregaard mandag.

De to mænd, som er i slut tyverne, sparkede og gav flere knytnæveslag til offeret uden for butikken Akiki i bydelen Nuussuaq i Nuuk, oplyser politiet.

- De to mænd blev anholdt og er søndag blevet fremstillet i Sermersooq Kredsret og tilbageholdt frem til 29. september, siger Bjørn Bjerregaard.

Sagen er nu overdraget til efterforskningsafdelingen og skal for retten, fortæller vagtchefen.

Af hensyn til den videre efterforskning, kan han ikke fortælle yderligere, men henviser til efterforsker Malik Sandgren.

KNR har forsøgt at få en kommentar, men det har ikke været muligt. Derfor vides det heller ikke, hvordan den forurettede har det.

Husspektakler, gadeuorden og spritkørsel

Ud over voldsepisoden i Nuuk, har der været en del alkoholhændelser, fortæller vagtchefen.

- Generelt har der været meget travlt med alkoholrelaterede hændelser. Blandt andet husspektakler, gadeuorden og spirituskørsel, men ingen af hændelserne har ført nogle sigtelser med sig, siger han.

Nogle steder op ad kysten har der dog heldigvis været roligt, selvom folk har fået løn og skat tilbage, fortæller vagtchefen.