Døgnrapport: Travlt, men roligere end forventet

Der har været uro i nattelivet efter løn- og restskatudbetaling. Få personer er blevet anholdt.
Der er stadig gang festerne lørdag formiddag, fortæller vagtchef i Grønlands Politi Ole Hald. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Skrevet af Teitur Larsen
02. september 2023 11:43

Politiet var godt klædt på til en travl fredag aften og natten til lørdag efter udbetaling af både løn og restskat. Travlt fik politiet også, men det har været en del roligere end forventet.

- Vi har haft travlt, men det har heldigvis ikke udmøntet sig til alvorligere sager, siger vagtchef i Grønlands Politi Ole Hald.

Det seneste døgn har kun budt på anmeldelser om uro eller husspektakler.

- Vi har patruljeret ud og lukke ned for uroen, uden at sagerne udviklede sig til vold eller andet alvorligt. Der er været tilsvarende travlhed på kysten, men det er samme kategori, siger Ole Hald.

Få anholdte på kysten

I Nuuk er ingen blevet anholdt i løbet af fredag aften og natten til lørdag. På kysten har politiet dog været nødsaget til at tage nogle berusede personer med på stationen.

- Vi har nogle stykker ude i kystbyerne, som er blevet frihedsberøvet i en periode, hvor de kan få sovet ud og blive dampet lidt af, siger Ole Hald.

Han fortæller, at politiet ellers havde forventet at få travlt her i starten på weekenden, nu hvor borgerne har fået lidt ekstra penge på lommen.

Ole Hald fortæller, at der dog fortsat er gang i gaderne lørdag formiddag:

- Der er nogle husspektakler, som vi må lukke ned for. Det gælder både i Nuuk og kystbyerne, siger han.