Lufthavnsvejen i Qaanaaq er fixet

En midlertidig vej til lufthavnen i Qaanaaq er nu klar og kan bruges, indtil en permanent løsning bliver fundet til sommer.
- Der skal lyde en stor tak til den lokale entreprenør i Qaanaaq, der hurtigt og med innovative løsninger er lykkedes med at etablere en ny vej mellem byen og lufthavnen, siger naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, Hans Peter Poulsen. Foto © : Departement for Boliger og Infrastruktur
05. oktober 2023 10:26

23. august blev lufthavnsvejen i Qaanaaq ødelagt af kraftig regn. Derfor blev der midlertidigt sat en stopper for transport af mennesker mellem byen og lufthavnen.

Knap en uge senere blev der oprettet et nødspor, så personbiler kunne komme frem og tilbage.

Allerede dengang meddelte Departementet for Boliger og Infrastruktur, at der ville blive oprettet en midlertidig vej, som kan holde indtil næste sommer, hvor der vil komme en mere permanent løsning.

Og den midlertidige vej er nu klar til at blive taget i brug.

Det skriver Departementet for Boliger og Infrastruktur i en pressemeddelelse.

- Der skal lyde en stor tak til den lokale entreprenør i Qaanaaq, der hurtigt og med innovative løsninger er lykkedes med at etablere en ny vej mellem byen og lufthavnen.

- Den nye vej har stor betydning for borgerne i Qaanaaq og vil sikre deres adgang til og fra lufthavnen, indtil en endelig vej kan etableres, siger naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, Hans Peter Poulsen (S), i pressemeddelelsen.

Entreprenøren brugte materialer, der var oplagret i byen, til at etablere den nye vej mellem Qaanaaq by og lufthavnen. 

De endelige detaljer for den permanente løsning er ikke på plads, men det vil departementet arbejde videre med frem mod næste sommer.