Løb over 100 kilometer for at mindes sine børns mor

På 24 timer tilbagelagde Svend Rosing Olsen 110 kilometer i den gode sags tjeneste. Løbet var for at samle ind til Neriuffik.
For fire år siden mistede Svend Rosing Olsen moren til sine to børn til kræft. Det fik ham til at snøre skoene i weekenden i den gode sags tjeneste. Foto © : Pernille Rosing Olsen
12. september 2023 14:33

110 kilometer og en ny rekord.

Det er, hvad Svend Rosing Olsen kan prale med efter at havde deltaget i Neriuffiks 24 timers løb i weekenden.

- Det var hårdt, men jeg er glad. Jeg nåede det mål, jeg havde sat mig, siger Svend Olsen efter at havde krydset målstregen.

Svend Rosing Olsen samlede med de mange kilometer ind til Neriuffik Foto © : Pernille Rosing Olsen

Løb med et formål, så han løb og løb og løb

At deltage i løbet handler for ham om mere end at løbe langt. Hans motivation er moren til hans to børn. Hun døde af kræft tilbage i 2019 efter tre års sygdom.

- Grunden til at deltage er absolut mine børns mor. Så da jeg hørte om det her løb, gav jeg mit løfte fra starten om at deltage, fortæller 52-årige Svend Olsen.

I starten satte han sig for at løbe 100 kilometer på de to dage løbet varer, men han havde kræfter til mere, så da han krydsede målstregen, havde han tilbagelagt hele 110 kilometer.

- Jeg krævede af mig selv, at jeg ville nå 79 kilometer på den første dag og 30 kilometer på anden dagen for at mindes den kvinde, jeg havde mistet.

- Det betyder meget for mig, når jeg har sat mig et mål, at jeg så også når det, så jeg løb af alle kræfter, fortæller han.

Svend Rosing Olsen har modtaget et trofæ som bevis på den nye rekord. Foto © : Pernille Rosing Olsen

’Du kan godt’

Den første dag løb han de 79 kilometer på otte timer og 23 minutter, og det kræver mange kræfter at løbe så langt, forsikrer han. De kræfter fandt han ved at skælde lidt ud på sig selv.

- Jeg får kræfter ved at skælde ud på mig selv og peptalk mig selv ved at sige ’du kan godt’.

Svend Olsen mindes moren til sine børn med glæde og tænker tilbage på alle de gode dage, de nåede at have sammen.

I dag er det fire år siden, han blev alene, og selvom det er hårdt, går livet videre, og Svend Rosing Olsen er stolt.

24 timers løbet, der samler penge ind til Neriuffik, startede i 2021 i Uummannaq, og har været en fast tradition lige siden. I år deltog 36 personer i Nuuk og 86 mennesker i Uummannaq.