Folketingsvalg 2015 Lidegaard risikerer Folketings-farvel

Mens spændingen i Danmark disse dage mest går på, hvilken af de to statsministerkandidater, der vinder valget i morgen, er andre fremtrædende politikere mere usikre på at blive genvalgt.

Heriblandt den nuværende danske udenrigsminister, Martin Lidegaard, der stiller op for De Radikale.

Ifølge meningsmålingerne i dag - dagen før valget - ser De Radikale ud til at gå fire mandater tilbage fra nuværende ni og til fem mandater efter i morgen.

Og det kan dermed være blandt andre Martin Lidegaard, som stiller op i Nordsjællands Storkreds, som helt mister sin plads i Folketinget, hvis ikke partiet får nok stemmer i valgkredsen.

Martin Lidegaard overtog i februar 2014 posten som udenrigsminister efter Villy Søvndal, der måtte trække sig efter en blodprop.

 

Populær for sin positive indstilling over for Grønland

Lidegaard er fra flere sider blevet rost for sin positive indstilling over for Grønland, som han selv har betegnet for værende altafgørende for, at Danmark bliver hørt på den internationale scene.

Dog har sagen om servicekontrakten på Thule-basen skabt en del ridser i Udenrigsministeriets og Lidegaards omdømme, efter han har forsvaret, at det var korrekt, da Danmark valgte ikke at forhåndsgodkende firmaer, der ønskede at byde på kontrakten i det amerikanske udbud.

Det undlod Danmark at gøre for ikke at komme i klinch med EU-domstolen.

Martin Lidegaards familie har i en lang årrække selv boet og arbejdet i Grønland, hvor han også selv kommer jævnligt privat.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt