PITUFFIK Liberal Alliance: Selvstyret bør overveje sit ejerforhold i GC

Liberal Alliance opfordrer til at 'se nærmere' på, om Selvstyret fortsat skal eje en del af GC.

Det danske parti, Liberal Alliance, støtter udenrigsminister Kristian Jensens udmelding om ikke at fremlægge den udveksling, der har været mellem USA, Grønland og Danmark i Pituffik-sagen.
Det sker for at beskytte informtioner om de selskaber, der har budt i udbuddet, siger partiets grømnlandsordfører, Carsten Bach.
Det sker, også selv om alt tyder på, at der er sket fejl i sagsgangen hos både Udenrigsministeriet og Selvstyret.
- Vi kommer ikke i Liberal Alliance til at stå stejlt på at få dokumenterne fremlagt, siger han til KNR og tilføjer:
- Og så stoler vi i øvrigt på, at man både i Udenrigsministeriet, Selvstyret og i ledelsen hos Greenland Contractors har foretaget en intern evaluering, så man står bedre ved næste udbud.

Overvej ejerforhold
I evalueringen bør selskabet i øvrigt overveje, om det er en fordel eller en ulempe i forhold til at vinde et eventuelt nyt udbud, at Selvstyret ejer en tredjedel af Greenland Contractors I/S, siger Carsten Bach.

- Man bør vurdere, om man i fremtiden har den rette ejerkonstellation for at kunne byde ind på kontrakten på kommercielle forhold. Jeg stoler på, at den evaluering, man kan lave i Greenland Contractors vil være med til at bringe udbuddet tættere på selskabet, end det har været oprindeligt, siger han til KNR.
Det amerikanske luftvåben, som står for udbuddet, har tidligere rejst spørgsmål ved, om det var rimeligt, at det delvist selvstyreejet selskab har kunne være med til at sætte rammerne for udbudskriterierne.

De Radikale og Enhedslisten holder fortsat fast i, at regeringen bør fremlægge korrespondancen mellem Grønland, Danmark og USA i sagen. Inuit Ataqatigiit og Dansk Folkeparti mener, at dokumenterne som minimum bør fremlægges for Det Udenrigspolitiske Nævn Og Grønlandsudvalget i Folketinget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt