LGBTQ+-forening er nomineret til fornem pris

Foreningen Sippneq+ er nomineret til Danish Rainbow Awards for dens arbejde med at sætte fokus på ligestilling mellem alle køn og skabe en grønlandsk terminologi i LGBTQ+ miljøet.
Sipineq+ er til foreningens store overraskelse nomineret til Danish Rainbow Awards for deres vigtige arbejde for LGBTQ+-miljøet i Grønland. Foto © : Tradlands/Flickr
06. september 2023 11:32

Det var med stor overraskelse, at forpersonen for Sipineq+, Qillaq Olsen, modtog nyheden om, at foreningen er nomineret til Danish Rainbow Awards 2023.

- Vi er meget overrasket over nomineringen, for vi har først stiftet foreningen i marts i år, fortæller han til KNR.

Men selvom Sipineq+ er en ny forening, bliver den nomineret for dens betydningsfulde arbejde indenfor Queer-miljøet, fortæller de fra Danish Rainbow Awards.

Foreningen arbejder for at skabe LGBTQ+ terminologier på grønlandsk og oversætte betydningerne af dem til grønlandsk.

Har allerede vundet

Sipineq+ er nomineret i kategorien for foreninger, der har gjort et særligt indtryk indenfor det sidste år. Kategorien er en ud af i alt 14 kategorier.

Awardshowet bliver afholdt i år for 14. gang og har til formål at hædre personer, aktører og foreninger i LGBTQ+ miljøet, som gør en forskel for seksuelle- og kønsminoriteter.

Derfor er det en stor ære for Sipineq+ at være nomineret, når de er så nye, fortæller Qillaq Olsen.

- Mit indtryk er, at det er den største prisuddeling for LGBTQ+ miljøet i Danmark, så for os er det nok i sig selv at være nomineret, fortæller han.

Prisuddelingen løber af stablen 27. september i cirkusbygningen i København.