Lennert Mortensen: Ledelse er eviggyldig

Naalakkersuisut ønsker ikke at oplyse, hvilke kvalifikationer, der ligger til grund for udpegelsen af bestyrelsesmedlemmer i helt eller delvist selvstyreejede virksomheder, som efterlyst af Transparency International Greenland - senest da Naalakkersuisut udskiftede sine to medlemmer af Air Greenlands bestyrelse. Den nye bestyrelsesformand for Air Greenland, Søren Lennert Mortensen, forsikrer selv, at han er godt rustet til at lede selskabet.
Foto © : KNR
05. maj 2016 15:43

- Ledelse er eviggyldigt, uanset hvad du sælger, siger Søren Lennert Mortensen, der i sidste uge trådte ind som selvstyreudpeget formand for bestyrelsen i Air Greenland.

I forbindelse med at Naalakkersuisut  benyttede Air Greenlands generalforsamling til at udskifte deres repræsentanter i bestyrelsen, efterlyste Transparency International Greenland offentlighed om, hvordan netop Søren Lennert Mortensen og Bodil Marie Damgaard var kvalificeret til deres nye bestyrelsesposter.

Naalakkersuisut har dog ikke ønsket at uddybe valget af Søren Lennert Mortensen og Bodil Marie Damgaard overfor KNR eller offentligheden generelt.

Læs også Naalakkersuisut vil ikke uddybe valg af bestyrelsesmedlemmer

Søren Lennert Mortensen, der har fået den tunge post som bestyrelsesformand, forklarer selv, at det er hans store erhverserfaring, der gør ham kvalificeret til posten.

- Jeg har stor erfaring her i Grønland, og jeg har også stor erhvervserfaring. Det er min erfaring, at ledelse er eviggyldig uanset, hvad du sælger, siger Søren Lennert Mortensen.

Han erkender, at han ikke har erfaring fra luftfartsbranchen, som det var tilfældet med den tidligere formand, Jens Wittrup Willumsen, men det er ikke et problem ifølge bestyrelsesformanden.

Læs også Bestyrelsesformand: Nulresultat er useriøst

- Det er klart at rent fagligt, der er jeg blank på det område, men jeg har en række bestyrelseskollegaer, som har indsigt og erfaring i luftfarten, og så har vi her i virksomheden rigtig mange dygtige ledere ansat, som klarer den del af det, siger Søren Lennert Mortensen.

Han fortæller desuden til KNR, at han går meget ydmygt til opgaven som bestyrelsesformand, fordi Air Greenland ifølge den nye bestyrelsesformand er et veldrevet selskab.

Læs også Transparency efterlyser argumenter for valg af bestyrelsesmedlemmer