Presidents Cup: Landsholdet tabte til Island

På trods at flot spil i kampens indledende minutter måtte de grønlandske håndboldkvinder gå fra banen med endnu et betydeligt nederlag.
Grønland tabte med hele 23 mål til Island, da de torsdag aften indledte kampen om bundplaceringerne ved VM. Foto © : Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Skrevet af Thor Bill
08. december 2023 05:56

Det blev til endnu et VM-nederlag for det grønlandske håndboldlandshold, da de i går mødte naboerne fra Island.

Det var den første kamp i den såkaldte Presidents Cup, hvor der spilles om VM-turneringens bundplaceringer fra 25. til 32. pladsen.

Og selvom de grønlandske håndboldkvinder startede rigtig godt ud - og endda også var foran inden for de første ti minutter - så endte det alligevel med et betydeligt nederlag på 14-37 til Island.

Efter kampen blev Grønlands anfører Ivaana Holm valgt som kampens spiller.

På trods af nederlaget var der alligevel jubel blandt de grønlandske spillere, da anfører Ivaana Holm efter kampen blev valgt som kampens spiller. Foto © : Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Presidents Cup spilles i Frederikshavn i Danmark, og her var der stor opbakning fra talrige grønlandske fans både før og under kampen.

Kampen om VM-bundplaceringerne fortsætter på i morgen mod Kina, mens det på mandag gælder Paraguay.

Og det er to hold, som er noget lettere at gå til . Derfor vurderer KNRS's sportskommentator Noah Mølgaard da også, at de to kampe bliver en del tættere - og at Grønland måske endda får den allerførste VM-sejr i hus.