Kampen om bundplaceringerne: Landsholdet kan få den første VM-sejr

Efter nederlagene i den indledende VM-runde gælder det nu kampen om 25. pladsen for de grønlandske håndboldkvinder.
Landsholdskvinderne kan for alvor få noget at juble for i de kommende kampe. Der er nemlig chance for den første VM-sejr, vurderer kommentator. Foto © : Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix
Skrevet af Thor Bill
06. december 2023 11:44

Det blev som forventet tre klare nederlag til det grønlandske håndboldlandshold ved VM i Stavanger.  

For selvom de undertippede kvinder har imponeret med både fightervilje og gåpåmod, så var VM-modstanderne fra Norge, Sydkorea og Østrig ganske enkelt en for stor mundfuld.

Men VM er ikke slut endnu for de grønlandske håndboldkvinder.

Alle 32 hold, der deltager ved VM-slutrunden, skal nemlig have en placering. Derfor er håndboldkvinderne fløjet fra Stavanger i Norge til Frederikshavn i Danmark, hvor de den kommende uge skal spille om placeringerne fra 25. til 32. pladsen i den såkaldte Presidents Cup.

Den første kamp er i morgen, hvor landsholdet møder naboerne fra Island.

Grønlands kampe ved Presidents Cup

Torsdag 7. december kl. 15:00: Grønland - Island

Lørdag 9. december kl. 17:30: Grønland - Kina

Mandag 11. december kl. 17:30: Grønland - Paraguay

Onsdag 13. december - Grønlands sidste kamp mod enten Kasakhstan, Congo, Iran eller Chile

Og selvom det er en kamp om bundplaceringer, så bliver det ikke nogen let start, vurderer KNR’s sportskommentator Noah Mølgaard.

- Vi så Island spille i den indledende runde i Stavanger. Det er et godt og ungt hold. De har godt nok fået nogle nederlag, men jeg tror, det bliver en svær modstander for Grønland, siger han.

Er der en VM-sejr i sigte?

Efter kampen mod Island byder de efterfølgende kampe dog på nogle mere overkommelige modstandere. Lørdag skal håndboldkvinderne møde Kina, og tirsdag gælder det Paraguay.

Og der kan det grønlandske hold i langt højere grad følge med, siger Noah Mølgaard.

- Jeg tror, Grønland på nogle gode dage har mulighed for få deres første VM-point på damesiden nogensinde. Lørdag og mandag kan vi nok forvente nogle meget spændende kampe og forhåbentligt en sejr eller to.

Ifølge sportskommentatoren er de grønlandske kvinder nemlig helt klar de kommende kampe.

-  De har fået en meget større selvtillid efter at spillet mod de store nationer. Deres drøm om at spille mod verdensmestrene er blevet opfyldt. De tabte godt nok med mange mål, men de havde nogle momenter, som de kan tage med til den her runde. Jeg tror, at de er godt mentalt forberedte, siger han.

KNR TV sender direkte fra Grønlands kampe ved Presidents Cup i Frederikshavn.