Aleqa Hammond (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) ved en tidligere lejlighed.Foto: Siumut

TAKSØE-RAPPORT Løkke: Åben dialog om udenrigs- og forsvarspolitik

Døren til Statsministeriet er åben for Grønland og Færøerne, når det handler om at diskutere udenrigs- og sikkerhedspolitik, siger Løkke.

Det sidste punktum er ikke sat, når det gælder om at finde Rigsfællesskabets stemme over for resten af verden i de kommende år.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag under en spørgetime i Folketinget, hvor de nordatlantiske mandater deltog.

- Det, vi har brug for nu, er at få alle - altså Folketinget, erhvervsliv, organisationer, NGO’er - til at spille bold op ad det plankeværk, Peter Taksøe-Jensen så at sige har sat op. Og der er vi selvfølgelig lydhør.

Læs også TAKSØE-RAPPORT Ris fra Aleqa – ros fra Espersen

Læs også IA er overordnet tilfreds med Taksøe-rapporten

Dialog kan blive bedre

Naalakkersuisut har kritiseret anbefalingerne til bl.a. udenrigspolitikken i den såkaldte Taksøe-rapport for mest af alt at vægte danske interesser i Arktis. Noget, som også folketingsmedlem for Siumut, Aleqa Hammond, pointerede under spørgetimen.

- I Peter Taksøe-Jensens udredning gøres det klart, at man fremadrettet bør fokusere mere på danske, nationale interesser. Hverken Grønland eller Færøernes regeringer eller selvstyreordninger nævnes med et eneste ord. Heller ikke i kapitlet om selve Arktis, lød kritikken.

Løkke afviste dog med begrundelsen om, at man løbende er i dialog med Grønland og Færøerne om udviklingen i Arktis og den fælles udenrigspolitik.

Dog medgav han, at samarbejdet kan blive endnu bedre mellem de tre lande i Rigsfællesskabet. Derfor mødes embedsmænd sidst i maj for at drøfte, om modellen “kan fintunes og gøres mere smidig, mere dynamisk,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Læs også OVERBLIK Se Taksøe-rapportens Arktis-fokus her

Læs også TAKSØE-RAPPORT Styrk Forsvarets indsats i Arktis

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt