Kuupik ønskede godt nytår

Diplomater, politikere, kunstnere, videnskabsfolk og mange andre strømmede til Grønlands Repræsentationen igår, da Naalakkersuisuts formand holdt sin årlige nytårsreception.

Musikerne Kunuk Platou og Miki Jakobsen underholdt ved dagens reception, blandt andet med Sume-sangen Inuit Nunaat, en sang som Kuupik Kleist i sin tale kaldte så aktuel som nogensinde.

Blandt de omkring 200 gæster var naalakkersuisoq Mimi Karlsen og Ove Karl Berthelsen, Inatsisartuts formand Josef Motzfeldt, udenrigsminister Villy Søvndal, indenrigs- og erhvervsminister Margrethe Vestager og mange flere. Receptionen var lige som sidste år delt op i en engelsksproget del for diplomaterne og politikerne og en grønlandsk og dansksproget del for alle andre inviterede.

Kuupik Kleist takkede i lighed med tidligere år for et frugtbart samarbejde med den danske regering. Og siden regeringsskiftet er listen af opfyldte grønlandske ønsker siden regeringsskiftet efterhånden blevet lang - med en CIA-undersøgelse, en ekstra præst, en strategi for udsatte grønlændere i Danmark og en arktisk ambassadør. Alligevel afviser Naalakkersuisuts formand Kuupik Kleist, at det er blevet lettere at forhandle med den danske regering.

- I princippet er en dansk regerings farve ikke det afgørende. Det er hvordan vi er i stand til at forhandle os frem til fornuftige resultater, der er afgørende. Så uanset at jeg har stor sympati for den nye danske regering, så tror jeg ikke tingene i sig selv bliver nemmere, men forhåbentligt er den politiske velvillighed til stede, så vi kan gøre os forhåbninger om positive resultater, siger Kuupik Kleist diplomatisk.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt