Kuupik ønskede godt nytår

Diplomater, politikere, kunstnere, videnskabsfolk og mange andre strømmede til Grønlands Repræsentationen igår, da Naalakkersuisuts formand holdt sin årlige nytårsreception.
Skrevet af Martine Lind Krebs
13. januar 2012 06:36

Musikerne Kunuk Platou og Miki Jakobsen underholdt ved dagens reception, blandt andet med Sume-sangen Inuit Nunaat, en sang som Kuupik Kleist i sin tale kaldte så aktuel som nogensinde.

Blandt de omkring 200 gæster var naalakkersuisoq Mimi Karlsen og Ove Karl Berthelsen, Inatsisartuts formand Josef Motzfeldt, udenrigsminister Villy Søvndal, indenrigs- og erhvervsminister Margrethe Vestager og mange flere. Receptionen var lige som sidste år delt op i en engelsksproget del for diplomaterne og politikerne og en grønlandsk og dansksproget del for alle andre inviterede.

Kuupik Kleist takkede i lighed med tidligere år for et frugtbart samarbejde med den danske regering. Og siden regeringsskiftet er listen af opfyldte grønlandske ønsker siden regeringsskiftet efterhånden blevet lang - med en CIA-undersøgelse, en ekstra præst, en strategi for udsatte grønlændere i Danmark og en arktisk ambassadør. Alligevel afviser Naalakkersuisuts formand Kuupik Kleist, at det er blevet lettere at forhandle med den danske regering.

- I princippet er en dansk regerings farve ikke det afgørende. Det er hvordan vi er i stand til at forhandle os frem til fornuftige resultater, der er afgørende. Så uanset at jeg har stor sympati for den nye danske regering, så tror jeg ikke tingene i sig selv bliver nemmere, men forhåbentligt er den politiske velvillighed til stede, så vi kan gøre os forhåbninger om positive resultater, siger Kuupik Kleist diplomatisk.