Tillie Martinussen: Kritikken skal rettes mod misbruget ikke håndteringen

Tillie Martinussen mener, man bør gå efter bolden. Altså man bør nøjes med at kritisere misbruget af offentlige midler i stedet for at lave personfnidder, siger hun.
Skrevet af Merete Lindstrøm
19. oktober 2018 18:39

Hele sagen om Doris J. jensen og benzinkortet rullede i offentligheden, efter at Samarbejdspartiets Tillie Martinussen stillede et paragraf 37 spørgsmål om misbrug af kort. Nu er Doris J. Jensen gået af som Naalakkersuisoq, og Kielsen er skuffet over, at oppositionen valgte at stille mistillidsvotum inden revisionsudvalgets endelige dom i sagen er kommet. 

Oppositionsleder Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit mener, at Kim Kielsen burde have handlet for længe siden og reageret lige modsat af, hvad han har gjort. Men Tillie Martinussen mener, at kritikken bør rettes mod selve misbrugssagen.

LÆS OGSÅ Siumuts håndtering kostede Doris posten

- Altså jeg synes, at kritik i denne her sag bør udtales om lemfældig omgang med de offentlige midler.

Martinussen gentager også ønsket om en lov om åbenhed. Hun mener, at hvis alle bilag bliver lagt frem kan man undgå sager som denne.

- Igen så understreger det bare, at offentlighed og gennemsigtighed er vejen frem, siger hun.

Det handler nemlig om, at det er vigtigt at sikre tilliden mellem befolkningen og politikerne, siger Tillie Martinussen.

LÆS OGSÅ Atassut ønsker klare regler for benzinkort

Samarbejdspartiets næstformand vil dog ikke tage stilling til, hvornår og hvordan Kim Kielsen skulle have reageret i sagen

- Det må være op til Siumuts dømmekraft at efterrationalisere på den sag her. Jeg synes ikke, at jeg vil gå ind i spekulationer og personfnidder. Jeg ved heller ikke, hvor meget den ene og den anden har været bekendt med. Det er jeg simpelthen ikke klar over, siger hun.

Til gengæld mener hun, at Doris har valgt den rette vej.

- Den konsekvens, hun selv har taget, er den værdige vej ud, men jeg kan godt forstå, at Kim Kielsen er ked af at miste en minister i denne her sag, siger hun. 

LÆS OGSÅ Kim Kielsen skuffet over mistillidsvotum mod Doris

LÆS OGSÅ Kim Kielsen bør være skuffet over sig selv