Benzinkort-sagen, der væltede Doris, kunne have været undgået, hvis Siumut havde haft en bedre krisehåndtering, mener Rasmus Leander Nielsen.Foto: ILISIMATUSARFIK

Siumuts håndtering kostede Doris posten

Dårlig krisehåndtering fra Siumuts side tvang Doris J. Jensen til at trække sig fra sin post i Naalakkersuisut. Det mener Rasmus Leander Nielsen, der er adjunkt ved Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, Ilisimatusarfik.

Et beløb på 6855 kroner var ikke grunden til, at Doris J. Jensen har måtte trække sig fra Naalakkersuisut. For ifølge Rasmus Leander Nielsen,  adjunkt ved Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, Ilisimatusarfik, er der ikke en direkte sammenhæng mellem størrelsen af misbruget, og hvornår en naalakkersuisoq må gå af.

- Vi har jo set sager med store millionbeløb, men hvor der alligevel har været opbakning til en minister, siger han og mener derimod, at grunden er dårlig krisehåndtering fra Siumuts side:

- Den her sag kunne have været håndteret meget mere elegant. Man kunne f.eks. have lagt den død allerede tilbage i 2017, da udvalgsarbejdet begyndte. Og onsdag var Doris jo ude at sige, at hun ingenting fortyder, så hvis hun heller ikke fortrød, hvad hun gjorde dengang, så kunne hun have lagt den ned dengang, siger Rasmus Leander Nielsen.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen skuffet over mistillidsvotum mod Doris

IA har ligget på lur
Og så mener Rasmus Leander Nielsen, at Inuit Ataqatigiit som oppositionsparti har ligget på lur som en kat, der venter på, at fugleungen skal falde ud af reden, hvilket gør Siumuts krisehåndtering endnu værre:

- Så vidt jeg forstår har IA bare ventet på, at de kunne bruge mistillidsvotummet som redskab. Og så bliver det set i bakspejlet endnu mere dumt, at Doris ikke bare har lagt sig fladt ned, siger han og mener også, at Kim Kielsen kunne have afværget krisen bedre:

- Kim Kielsen skulle have gået hurtigere ind i sagen og støttet hende som minister. Hun er jo en af de ministre, der er tættest på toppen i Siumut, og derfor er det også et stort nederlag for Kim Kielsen set i forhold til alt det rod, der har været de sidste par måneder, siger han.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen bør være skuffet over sig selv

Bilagssager bliver ved at dukke op

Rasmus Leander Nielsen undrer sig i øvrigt over, at der bliver ved med at være problemer med bilag i grønlandsk politik:

- Det er en farlig ting, at der opstår bilagssager i grønlandsk politik både i forhold til tilliden fra befolkningen og til demokratiet. Og man kan undre sig over, at de her sager bliver ved med at dukke op, og at der ikke er mere selvjustits, når man nu ved, hvordan folkedomstolen kan være.

LÆS OGSÅ Erik Jensen overtager efter Doris J. Jensen

Rent parlamentarisk ændrer Doris J. Jensens afgang ikke noget for Kim Kielsens Naalakkersuisut, fortæller Rasmus Leander Nielsen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl