Inuit Ataqatigiit: Kim Kielsen bør være skuffet over sig selv

Kim Kielsen bør være skuffet over at grønlandsk politik endnu engang har en sag om misbrug af offentlige midler. Og det er hans egen håndtering af sagen, der skaber problemerne, mener formanden for oppositionspartiet Inuit Ataqatigiit.
18. oktober 2018 11:18

- I stedet for at være skuffet over oppositionen, burde skuffelsen være over egne valg, skriver Sara Olsvig.

I en meddelelse fra Inuit Ataqatigiit forklarer Sara Olsvig, at hun og resten af de daværende Naalakkersuisut i fortrolighed blev orienteret om misbruget af benzinkortet, da det blev opdaget.

Men det var først  efter de seneste dages oplysninger i offentligheden, der gjorde udslaget for Inuit Ataqatigiit, skriver Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen skuffet over mistillidsvotum mod Doris

- Detaljerne i den fire sider lange Deloitte rapport har været det afgørende i vores vurdering af, at Doris J. Jensens uforsvarlige omgang med et betroet betalingskort ikke er foreneligt med hvervet som Naalakkersuisoq.

Inuit Ataqatigiit mener, at Kim Kielsen burde have lavet den samme vurdering tilbage i 2017, da misbruget blev opdaget. Istedet for ad to omgange, at udpege Doris J. Jensen som medlem af Naalakkersuisoq.

LÆS OGSÅ Doris J. Jensen trækker sig fra Naalakkersuisut

Indtil videre viser oplysningerne i sagen, at misbruget er begået, af en person, der på det tidspunkt var en del af Doris J. Jensens hustand.

KNR forsøger, at få en udtalelse om sagen fra formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.