Atassut ønsker klare regler for benzinkort

Atassut efterlyser klare regler og mere åbenhed om Naalakkersuisuts brug af offentlige midler.
18. oktober 2018 16:27

Udmeldingen kommer i kølvandet på afdækningen af et misbrug af det benzinkort, der var udleveret til Doris J. Jensens tjenestebil.

I Deloittes revisionsrapport om sagen anbefalede revisoren, at der bliver lavet 'nærmere rammer for brug af optankningskort'.

LÆS OGSÅ Ingen begrænsninger på Naalakkersuisuts benzinkort

Og det er også det Atassut, nu efterspørger, skriver næstformand i Atassut, Qulutannguaq Bertelsen.

- Der bør være en større kontrol med brugen af de offentlige midler, og der bør indføres nye regler og et brugsloft. Et månedligt loft for benzinforbrug vil således også gøre det nemmere for borgerne at holde øje med, hvad de offentlige midler bliver brugt til, skriver Qulutannguaq Berthelsen.

LÆS OGSÅ Grønland bør have en åbenhedslov som Færøerne

Tillie Martinussen fra Samarbejdspartiet har også efterlyst større åbenhed om brugen af offentlige midler. Hun foreslår en åbenhedslov, hvor Naalakkersuisut og Inatsisartut fremlægger alle bilag, for at sikre at befolkningen kan se hvor pengene bliver brugt. 

Styrelseschef i Økonomi- og Personalestyrelsen, Lise Lennert Olsen, sagde tidligere på ugen til Sermitsiaq.AG, at det nu er oplagt for styrelsen, at overveje om der skal laves nærmere regler for benzinkort.

LÆS OGSÅ Fortsat ingen regler for brug af benzinkort