Kommuneqarfik Sermersooq erkender svigt på socialområdet i Tasiilaq

Sagsbehandlingen på socialområdet i Tasiilaq har været mangelfuld, erkender viceborgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq.
Ifølge tal fra dokumentaren " Byen hvor børn forsvinder" udsættes hvert tredje barn i Tasiilaq for seksuelt misbrug, og hvert andet barn har en socialsag hos kommunen. Arkivfoto Foto © : Hjørdis Viberg
07. maj 2019 12:00

Det er ikke fordi, at der ikke bliver gjort forsøg på at løse de massive sociale problemer, der er i Tasiilaq.

Det har bare ikke været godt nok.

Sådan siger viceborgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Randi Vestergaard Evaldsen (D), i forlængelse af DR-dokumentaren ”Byen hvor børn forsvinder”. Ifølge tal fra dokumentaren udsættes hvert tredje barn i Tasiilaq for seksuelt misbrug, og hvert andet barn har en socialsag hos kommunen.

- Vi må erkende, at vi har forskellige problemer, og vi må erkende, at der i mange tilfælde desværre er sket omsorgssvigt i sagsbehandlingen, siger hun.

- Men jeg vil også sige, at vi selvfølgelig ikke overhører problemerne, og at vi laver tiltag. Vi har givet store bevillinger i kommunalbestyrelsen, og der søges løsninger, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ Tasiilaq: Trods underskriftindsamling er der ikke sket forandringer for socialt udsatte

Randi Vestergaard Evaldsen medgiver dog, at resultaterne ikke kan ses endnu. Hun håber stadig, at det vil ske i fremtiden.

I dokumentaren følger man blandt andet Naasunnguaq Inagtiussen Streymoy, der indsamler underskrifter for at råbe de ansvarlige politikere op. I alt blev der samlet over 300 underskrifter, der blev overdraget til Kommuneqarfik Sermersooq i november sidste år.

Manglende reaktion frustrerer

I går fortalte Naasunnguaq Ignatiussen Streymoy  imidlertid til KNR, at der ikke er kommet nogen politisk reaktion på underskriftindsamlingen.

- Det giver naturligvis en fornemmelse af manglende respekt om byens udfordringer, lød det.

LÆS OGSÅ Prioritér professionel hjælp til børn, unge og familier

Og dét gør indtryk på viceborgmesteren.

- Det er meget ærgerligt, at der er denne oplevelse, for vi har stor respekt for de underskrifter, vi har modtaget, siger hun.

- Vi ønsker ikke at være de sociale problemer overhørige. Vi erkender også, at der er problemer, men vi vil byde ethvert løsningsforslag velkommen. Når det er sagt, må vi samfund alle påtage os denne opgave, vi som politikere kan ikke løse problemet alene.

KNR ville gerne have interviewet borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, men hun er på ferie og ønsker ikke at stille op til interview om sagen.

Du kan se dokumetaren på dr.dk her.