Kurser glæder kommunefogederne

Kommunefogeder bliver endelig tilbudt kurser her i år. Det løfte gav politimesteren.
Foto © : Kristensensen A.H
08. januar 2016 09:17

Og det glæder Kommunefogedforeningens formand Isak Kristensen, der i længer tid har efterlyst kurser.

- Jeg er meget glad. Og jeg er sikker på, at andre kommunefogeder er glade for den gode nyhed. Vi har jo efterlyst kurser i længere periode, siger Isak Christensen.

Læs også VIDEO Formand for kommunefogeder: Uddan kommunefogeder

Politimesteren Bjørn Tegner Bay erkendte i går, at han ikke har prioriteret kurser til kommunefogeder siden 2012.

Han lover dog, at der udbydes kurser i år.

Kurset skal give kommunefogederne nogle flere redskaber til at håndtere det ansvar og de opgaver, de kommer ud for som kommunefogeder.

- Og uden at gå al for meget i detaljer med det, er det for eksempel selvforsvar, hvordan man i yderste nødssituation kan blive nødt til at anvende magt og nogle af grundreglerne for politiets arbejde såsom proportionalitetsgrundsætninger, og hvordan retsplejeloven og kriminalloven er indrettet, uddyber politimesteren.

Læs også Endelig uddannelse til kommunefogeder

Politimesteren nævner, at kurserne formentlig kommer til at varer en eller to uger. Og Isak Kristensen er tilfreds med varigheden i de kommende kurser.

- Jeg synes, at det er passende. Vi, der har været kommunefogeder i længere tid, har i forvejen en vis kendskab til reglerne. Men de nye i jobbet har brug for et kursus, og det var grunden til, at vi kæmpede for kurser, sider formanden for kommunefogedernes forening Isak Christensen.

Læs også VIDEO Mangel på kommunefogeder i bygderne