Kommune Qeqertaliks mål: Fiskere i Attu skal have det bedre

Kommunalbestyrelsen i Qeqertalik vil forbedre forholdene for fiskere og fangere.
Kommunalpolitikerne forbedre forholdene for fiskerne og fangere i bygden Attu, hvor der bor omkring 200 mennesker. Foto © : KNR
03. maj 2021 14:58

Den nye kommunalbestyrelse i Kommune Qeqertalik er blevet konstitueret i dag. Den har en plan: Den vil nemlig gøre det bedre at være fisker og fanger. 

- Vi er ved at forbedre mulige indhandlingssteder og steder, hvor man sætter madding på og flænser sælen. Derudover skal vi også arbejde på store forbedringer i forhold til garveri, siger borgmester Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit.

Kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik:
 
Inuit Ataqatiggit: Ni pladser.

Siumut: Fire pladser 

Demokraatit: 1 plads

Atassut: 1 plads.

Ane Hansen er blevet siddende i borgmesterkontoret. Hun blev valgets næststørste stemmesluger med 387 personlige stemmer.  

Særligt vil kommunalpolitikerne forbedre forholdene for fiskerne og fangere i bygden Attu, hvor der bor omkring 200 mennesker.

- Denne sommer starter vi med Attu. Der kommer mange sejlende fra syd og nord gennem Attu, siger Ane Hansen. 

Der skal etableres et bådeværft i Attu og et sted, der tager imod sælskind.

- Borgerne i Attu har i mange år ønsket sig en god station for sælskind. Dét skal vi arbejde for, indtil det lykkes, siger borgmesteren. 

- De vil mærke det meget positivt, at de får bådeværft eller et sted, hvor de kan ordne både indendøre.

Skilift og mere arbejdskraft

Den nye kommunalbestyrelse er kommet frem til 14 overskrifter i deres samarbejdsaftale: Mangel på arbejdskraft er en af dem. Derfor vil politikerne gerne have undersøgt, hvordan man de kan tiltrække arbejdskraft til kommunen.

Og så vil den have undersøgt, om der kan bygges en skilift i Qeqertarsuaq. Det har tidligere være undersøgt, dengang kommunen hed Qaasuitsup. 

1. januar 2018 blev den splittet op i Kommune Qeqertalik og Avannaata Kommunia. Ifølge samarbejdsaftalen vil kommunen undersøge, om skiliften overhovedet kan laves. 

Kommune Qeqertalik har fire byer og otte bygder.