KNI-direktør efter dom til tidligere chef: Han har skadet vores omdømme

Den tidligere regnskabschef i KNI er blevet dømt til tre års anstaltsanbringelse, efter at han er fundet skyldig i bedrageri og dokumentfalsk. Hans bedrageri har 'mistænkeliggjort både KNI og medarbejderne', lyder det fra direktøren.
Under retssagen, der kørte i Sisimiut, kom det frem, at den nu dømte regnskabschef tidligere er dømt for at have bedraget for millioner af kroner i en dansk virksomhed. Foto © : KNI
22. maj 2024 11:55

Den tidligere regnskabschef i KNI har gennem sine handlinger mistænkeliggjort KNI og medarbejderne. 

Sådan lyder udmeldingen til KNR fra den administrerende direktør i KNI, Jeppe Jensen, efter at den tidligere regnskabschef er fundet skyldig i bedrageri og dokumentfalsk.

Sket før

Regnskabschefen blev politianmeldt tilbage i 2021 af KNI selv, og det er kommet frem, at han har svindlet for 5,1 millioner og forfalsket flere dokumenter.

- Udover det økonomiske tab, som han har pådraget KNI for, har han også gennem sine handlinger mistænkeliggjort både KNI, men også medarbejdere i KNI, og på den måde skadet selskabets omdømme gennem en længere periode. 

- Så kredsrettens dom er jo også et skridt nærmere, at vi kan lægge den her sag bag os, siger den administrerende direktør Jeppe Jensen.

Under retssagen, der kørte i Sisimiut, kom det frem, at den nu dømte regnskabschef tidligere er dømt for at have bedraget for millioner af kroner i en dansk virksomhed. Derfor har KNI nu skærpet tilsynet med økonomiske forhold internt i KNI, og fremadrettet skal nye betroede medarbejdere fremvise en straffeattest, fortæller direktøren.