KNAPK: Sælskind kan ikke redde KNR

Fisker- og fangerorganisationen KNAPK er uenig med Anda Uldums forslag til finansiering af KNR. Medlemmet af Inatsisartut foreslår reduktion af tilskud til sælskind og ICC. Men det er en rigtig dårlig idé, siger KNAPKs formand Leif Fontaine.
Skrevet af Noah Mølgaard
07. september 2012 07:59

Anda Uldum fra Demokraterne foreslår reducering af indhandlingstilskuddet til sælskind med 5  millioner kroner og hente yderligere 5 millioner kroner fra tilskuddet til inuit organisationen ICC.

Mange sælskind samler støv i lagre, derfor vil Anda Uldum have tilskuddet reduceret. Men KNAPK kan ikke undværre ICC i kampen for at bevare fangerkulturen, mener KNAPKs formand Leif Fontaine.

- Det er en umenneskelig og ulækker melding, der kommer fra Demokraterne, siger Leif Fontaine.

Det er pres fra dyreværnsorganisationer og EU, der er årsag til at mange sælskind samler støv i lagre. KNAPK mener derfor, at fangerne i Grønland ikke kan undværre tilskuddet til sælskind og heller ikke den politiske støtte de får fra ICC i kampen for oprindelige folks rettigheder.

- Vi mener derfor at Demokraterne bør trække deres forslag tilbage. De skal ikke hente penge fra en befolkningsgruppe, der har det hårdt i forvejen. De bør istedet hente pengene fra administrationen, siger Leif Fontaine.