KNAPK efterlyser konsekvenser af makrelkvotetildeling
Alligevel bør sagen have konsekvenser, mener fisker- og fangerorganisationen KNAPK.
Læs også Deloitte: Makrelkvotetildelingen har kørt efter bogen
Men hvilke konsekvenser, og hvem der skal drage dem har formand for KNAPK, Henrik Sandgreen, ingen bud på.
- Hvis der ikke er konsekvenser for sådan en vanskelig sag, som har stor økonomisk indflydelse på landet, vil det være meget mærkeligt, siger Henrik Sandgreen til KNR.
Læs også Selvstyret har bestilt revision af makrelkvotefordeling
Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Kristian Kruses, tidligere anpartsselskab KNT fik tildelt makrelkvoter i foråret.
Og den tildeling er kørt lige efter bogen, konkluderer Deloitte i sin undersøgelse. Men revisionsfirmaet kritiserer samtidig Karl-Kristian Kruse for ikke at have erklæret sig inhabil tidligt nok i processen.
KNT fylder allerede en del spalteplads i medierne i starten af året. Dengang kom det blandt andet frem, at to ansatte i KNT ikke havde fået løn i en længere periode, og at selskabet skyldte et millionbeløb i skat.
Læs også Makrelkvotekritik: Også GFO Aps føler sig forbigået
Men det forhindrede ikke fiskeridepartementet i at give det haltende selskab en kvote på over 4000 ton makrel. Det undrer KNAPK.
- Den måde, tingene er kørt på i en så følsom sag som denne her, mener vi, er uacceptabel, lyder det fra KNAPK-formanden, der afventer om koalitionspartierne vil tage sagen op.
- Jeg er spændt på, om koalitionen bare vil acceptere situationen, eller om den vil se nærmere på sagen/grave dybere i sagen i de kommende dage, siger Henrik Sandgreen.
Læs også Transparancy på banen om makrelkvotekritik
Læs også Årets makrelkvoter endelig fordelt