Foto: Amy Groark/Flickr Creative Commons

Deloitte: Makrelkvotetildelingen har kørt efter bogen

I foråret skabte makrelkvotetildelingen debat og kritik fra forskellige aktører indenfor fiskeriet. Men kvotetildelingen har kørt efter bogen, konkluderer en revisionsundersøgelse udført af Deloitte.

Kritikken gik ikke mindst på tildelingen af over 4 285 tons makreller til nalakkersuisoq for fiskeri Karl-Kristian Kruses tidligere anpartsselskab, KNT.

Læs også Selvstyret har bestilt revision af makrelkvotefordeling

Naalakkersuisoq for fiskeri Karl-Kristian Kruse burde have været erklæret inhabil tidligere i processen, før det kom frem, at hans tidligere anpartsselskab havde ansøgt til kvotetildelingen af makreller, konkluderer Deloittes i deres undersøgelse.

 

Inhabil naalakkersuisoq

Departementschefen for fiskeri har denne forklaring på, hvorfor naalakkersuisoq's inhabilitet blev udmeldt så sent i processen.

- Siden starten af året kom der flere ansøgninger og det vi havde gjort var, at lægge dem i en bunke uden at kigge dem igennem. Det havde vi gjort, fordi Naalakkersuisut ikke havde besluttet, hvordan kvotetildelingen skulle foregå, siger departementschef for fiskeri, fangst og landbrug Jørgen Isak Olsen.

Naalakkersuisoq for fiskeri Karl-Kristian Kruse tidligere anpartsselskab, KNT,  fik 4285 tons af makrelkvoten.

Det blev mødt med kritik fra forskellige aktører indenfor fiskeri.

 

Burde erklæres inhabil tidligere

Men det var først langt inde i processen departement for fiskeri fik at vide at KNT var iblandt ansøgerne, fortæller departementschefen.

- Efter ansøgningsfristen fik vi at vide hvem der kunne ansøge til makrelkvoterne og der var KNT iblandt de mange ansøgere, siger Jørgen Isak Olsen.

Læs også Kruse vidste ikke bedre

KNR har prøvet at indhente kommentar fra naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Karl-Kristian Kruse. Men hans departement henviser til pressemeddelelsen som blev sendt i sidste uge:

- Jeg er naturligvis glad for, at rapportens konklusion for mine personlige forhold er gengivet i den mening, jeg selv har opfattet som værende rigtige. Jeg meddelte, at jeg ville være inhabil på dette tidspunkt, da jeg og departementet fik kendskab til, at KNT ApS var én af ansøgerne.

Læs også KNAPK afventer makrelundersøgelse med spænding

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt