Klubber skuffet over GM-aflysning: Vi har kæmpet så hårdt for ingenting

Der er stor ærgrelse at spore hos fodboldklubber i landet, efter at GM er aflyst. Nagdlunguak håber dog at kunne beholde værtskabet til næste år.

Ilulissat-klubben Nagdlunguak skulle have arrangeret herrernes GM i fodbold med start 10. august. Men værtsklubben måtte i går sande, at anstrengelserne er spildte.   

KAK har nemlig meldt definitivt ud, at GM i fodbold er aflyst i år.

LÆS OGSÅ KAK: Nu er GM i fodbold aflyst

- Vi har i vores stab snakket om situationen og ærgrer os rigtig meget. Vi håber, at vores værtskab forbliver vores til næste år, skriver Lena Ravn Davidsen, der er formand for Nagdlúnguak, i et mailsvar til KNR.

Regler der ikke kan ændres

Regler for forsamlinger

Ind til 31. december må der maksimalt være 100 mennesker samlet indenfor. 

Udenfor er 250 mennesker det højeste antal, der må være samlet.

Man må ikke rejse fra kommune til kommune. Ifølge den nye bekendtgørelse fra Selvstyret om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger står der i paragraf 2:

"Ved arrangementer og  begivenheder, som kræver tilmelding, skal arrangøren sikre, at personer fra andre kommuner ikke kan tilmelde sig." 

Naalakkersuisut og coronastaben har afvist fordboldforbundets ansøgninger om at holde grønlandsmesterskaber i fodbold.

Det siger formand for KAK, Grønlands Fodboldforbund, Finn Meinel.

Han har holdt møder med Selvstyret og Coronastaben i weekenden med forslag til, hvordan grønlandsmesterskaberne alligevel kunne afvikles.

Men forslagene er blevet afvist. For coronareglerne, der står i vejen for GM, kan ikke ændres.

Takker KAK for at prøve

I alt havde otte hold kvalificeret sig til turneringen, men spillere og trænere må nu indstille sig på ikke at skulle afsted.

- Vi har gjort alt og mere til. Det samme har KAK. Beslutningen må vi prøve at fordøje, og så må vi håbe på, at fodboldspillerne i Grønland ikke mister interessen for at spille fodbold, skriver Lena Ravn i mailen til KNR.

LÆS OGSÅ Spiller om aflyst GM: Det er som en dårlig smag i munden

- Vi har haft næsten daglig dialog med KAK og har fulgt deres pres på Naalakkersuisut. Og vi takker dem for deres utrættelige kamp for spillerne. Nu må vi alle sætte os sammen og snakke om fremtiden og det næste skridt.

Tabte arbejdstimer for at kvalificere sig

For fodboldspillerne på FC Aqisseq i Kangaatsiaq er aflysningen også en bitter pille at sluge.

De har kæmpet hårdt for at skulle kvalificere sig til grønlandsmesterskaberne gennem regionmesterskaberne for Nordgrønland.

- Når man har opnået noget, som man har brugt meget tid på, er det meget svært at acceptere aflysningen af GM, siger Lars Lundblad Iversen og fortsætter:

- Vi har alle enkeltvis mistet noget for at kvalificere os til mesterskaberne. Nogen af os arbejder, nogen er fiskere, og den tid vi har brugt, er måske brugt for ingenting.

LÆS OGSÅ Erik Jensen om GM: Fjern stopklodserne, der står i vejen for sporten - hurtigst muligt

Han kan ikke forstå, hvorfor man ikke har kunnet finde en løsning til at afvikle mesterskaberne, når Naalakkersuisut har åbnet mere op for landet i kølvandet på coronakrisen.

- For mig tyder det på, at man sætter befolkningen bagerst. Man åbner op for indrejsende til landet, men låser samfundet inde, siger Lars Lundblad Iversen.

Vis tillid til folk og sporten

På et andet hold i Nordgrønland er formand for FC Malamuk i Uummannaq også frustreret.

Johannes Mathiassen, som har stiftet holdet i 1979, opfordrer Naalakkersuisut til at vise tillid i forhold til at holde sportsarrangementer.

- Som tilskuer og deltager i sportsarrangementer mener jeg personligt, at mesterskaberne kunne have været holdt, hvis vi havde vist tillid til hinanden. Uden at komme for meget ind på de politiske beslutninger, så er det alt for strenge regler. De ansvarlige kunne godt havde givet en smule mere tillid til sportsverdenen her i landet, siger han.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt