Klimaminister tager temperaturen

Den danske klimaminister Martin Lidegaard ankommer i dag til Nuuk, efter at han i går sammen med medlem af Naalakersuisut, Jens B. Frederiksen besøgte Sydgrønland. Her aflagde de to politikere blandt andet visit hos DMI’s istjeneste i Narsarsuaq og Prins Christians Sund, samt forskningsprojektet PROMICE, som måler ændringer i indlandsisen.
Skrevet af Karsten Sommer
14. august 2012 08:57

I morgen, onsdag, har offentligheden mulighed for at lytte til de to politikere, når de deltager i et klimaseminar på Ilimmarfik - Universitetet i Nuuk - hvor grønlandske fagfolk og meningsdannere vil debattere hvilke udfordringer ændringerne i klimaet stiller samfundet overfor.

Seminaret begynder klokken 9 på universitetet og tilhørerne kan blandt andet kan se frem til at blive præsenteret for nyt grønlandsk undervisningsmateriale om klimaforandringer.

Undervisningsmaterialet bygger på de undersøgelser, som Arktisk Råds klimaforskningsgruppe SWIPA har stået for. SWIPA står for Sne - Vand - Is og Permafrost i Arktis - og SWIPA vil ved seminaret fremlægge deres hidtidige resultater.

Og det er også i løbet af onsdagens klimaseminar, at Martin Lidegaard og Jens B. Frederiksen vil underskrive en samarbejdsaftale, som vil styrke grønlandsk deltagelse i de internationale klimaforhandlinger.

Desuden vil natur- og miljøforeningen AVATAQ og Grønlands Naturinstitut fremlægge deres meninger om klimaforandringernes konsekvenser.

Som sagt er der fri adgang for offentligheden - i morgen fra klokken 9 på Ilimmarfik.