Klagenævn ser på Greenland Express

Forbrugerklagenævnet i Danmark går nu ind i sagen om Greenland Express, efter flere kunder har indgivet klage.
Greenland Express Airlines Foto © : Andrew Simpson
29. juli 2015 05:55

Balladen om flyselskabet Greenland Express, der endnu ikke har haft et eneste fly på vingerne, får nu Forbrugerklagenævnet i både Danmark og herhjemme til at gå ind i sagen.

Det skriver rejse- og luftfartsmediet Check-in.dk.

Forbrugerklagenævnet i København har modtaget de første klager over Greenland Express. Det skyldes, at firmaet lover fuld tilbagebetaling til de kunder, der har bestilt billetter til afgange, som nu flere gange er blevet udsat.

Men beløbet er ikke stort nok til, at kunderne kan bestille en tur hos Air Greenland til samme pris på samme dato. Højsæsonen betyder nemlig, at de billige billetter her for længst er væk.

Ifølge chefkonsulent i Forbrugerstyrelsen, Susanne Bager, har kunderne dog krav på at kunne flyve med et andet flyselskab på den oprindeligt planlagte rejsedato.

LÆS OGSÅ Greenland Express aflysning koster drømmen

LÆS OGSÅ Greenland Express giver travlhed i Forbrugerklagenævnet

Greenland Express har udover tilbagebetalingen af billetter også tilbudt sine kunder et gavekort til en returbillet hos selskabet på en valgfri dato. Men kunderne kan vælge at takke nej og i stedet få kompensation ifølge EU’s regler, fortæller Susanne Bager til Check-in.dk.

Det kræver dog, at kunden kan vise dokumentation for at have været i kontakt med Greenland Express for at få ombooket rejsen til et andet selskab, oplyser man hos Forbrugerklagenævnet.

Nævnet anbefaler også, at man i princippet skal møde på i lufthavnen til den bestilte tur hos Greenland Express, hvis man ikke har kunne komme i kontakt med firmaet. Først herefter kan man gøre krav på erstatning.

LÆS OGSÅ Greenland Express aflyser igen

LÆS OGSÅ VIDEO Greenland Express har udskudt sin sommerpremiere