Greenland Express aflysning koster drømmen

Skuffelse, tårer og en ødelagt drømmerejse. Det var det Uiloq Kleist Nielsen og hendes familie stod tilbage med, da Greenland Express aflyste sine planlagte sommerflyvninger.
Greenland Express Airlines Foto © : Andrew Simpson
Skrevet af Nauja Møller
28. juli 2015 13:44

Og hun har stadig ikke fået udgifterne refunderet fra det virtuelle rejseselskab.

En Legolands tur og en onkels 50 års fødselsdag er aflyst.

- Hvis ikke Greenland Express flyvinger var blevet aflyst, var vi fløjet til Billund, siger Uiloq Kleist Nielsen fra Qaqortoq, som havde drømt om sommerferie i Danmark med sin mor og sin niårige søn.

Læs også Greenland Express giver travlhed i Forbrugerklagenævnet

Hun er en af dem, der troede blindt på, at flyselskabet der blev startet af Gert Brask skulle flyve denne sommer. Men drømmen om en tur til Legoland brast for den niårige dreng:

- I april besluttede vi at rejse til Danmark, da min søn altid har drømt om at komme til Legoland. Men vi er iblandt dem der er ramt af aflysningerne, så min søns drøm bliver ikke til virkelighed.

Ikke nok med det, de har ikke fået refunderet de penge som de har betalt til flyselskabet.

Læs også Greenland Express aflyser igen

- Der er nu gået to uger siden vi fik at vide at det var aflyst, og vi fik på samme tidspunkt at vide at pengene ville blive refunderet. Men der er endnu ikke sket noget og jeg har ikke fået de omkring 9000 kroner som vi har betalt.

Uiloq Kleist Nielsen har forgæves prøvet at kontakte Greenland Express på telefon, men kunderne hører dette:

- Du har ringet til Greenland Express, samtlige Greenland Express flyvninger mellem Danmark og Grønland er aflyst frem til den 17. august 2015.  Alle berørte passagerer har modtaget direkte besked herom, og alle indbetalte beløb refunderes i fuldt omfang.

Læs også VIDEO Greenland Express har udskudt sin sommerpremiere

Derfor har hun prøvet at skrive til den henviste mail. Men uden held.

Uiloq Kleist Nielsen har også prøvet at undersøge andre muligheder men det viste sig at være for dyrt, og nu er ferien for hendes søn og mor aflyst. Hun fortæller, at sønnen Ivik havde sparet op af alle sine lommepenge til Legolands tur. Men da rejsen blev aflyst slog han i stedet hul på sin sparegris og brugte alle pengene til Lego.

Det er dog kun et plaster på såret for den enlige mor.

Læs også Greenland Express vil bruge tjekkiske fly til indenrigsflyvning

- Drømmen om at give min søn en kæmpe oplevelse er blevet afløst af skuffelse. Det gør ondt ikke at kunne opfylde hans drøm, siger Uiloq Kleist Nielsen.

KNR har ellers forsøgt at kontakte Gert Brask om aflysningerne uden held. Han fortalte KNR i dag, at han har solgt en del af ejerskabet til Greenland Express Holding til et firma der hedder Wurban Group.

- Dele af Greenland Express Holding er blevet solgt i går, så kan og må jeg ikke udtale mig til pressen før ny bestyrelse og ledelse er på plads, skriver han.

Læs også Bureaukrati holder Greenland Express på jorden

Derfor er det endnu uvist hvad der så sker med flyselskabet og om det overhovedet kommer op og flyve.