Kirkegaard, Lynge og Nielsen trækker sig

Netop som Aleqa Hammond havde reddet stormen af, lader det til, at der er dyb splittelse internt i Naalakkersuisut.

For kort tid siden modtog KNR en pressemeddelelse fra Siumuts Nick Nielsen og Jens-Erik Kirkegaard, begge landsstyremedlemmer med overskriften "Demokratiet er vigtigere end Naalakkersuisut".  Og samtidig kom meddelelsen fra Steen Lynge, som ligeledes trækker sig.


- Vi var begge stolte af at være en del af det nye, unge hold, som blev sat efter valget i foråret 2013, og vi har leveret en engageret indsats for at koalitionen skulle indfri de mål, vi satte os i dagene efter regeringsdannelsen, starter budskabet og skifter så i indholdet, skriver Nick Nielsen, naalakkersuisoq for uddannelse, kirke, kultur og ligestilling, og Jens-Erik Kirkegaard, naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer.
 
De to medlemmer af Naalakkersuisut trækker deres støtte til Aleqa Hammond af principielle årsager, skriver de.
 
- Betænkningen vil jo - når den kommer - ikke ændre på, at Landskassen er brugt som kassekredit i en række tilfælde, står der.
 
- Når man ikke længere kan genkende sig selv i de handlinger, der sker, og i de beslutninger, der tages, så bør man tage sit gode tøj og gå. Derfor har vi nu til morgen meddelt, at vi træder ud af Naalakkersuisut, men vi vil begge fortsat kæmpe for de værdier og det menneskesyn, som er Siumuts, lyder det.

Læs også Atassut trækker sig fra koalitionen

Naalakkersuisoq for sundhed & infrastruktur, Steen Lynge fra Atassut, som har været viceformand for Naalaakersuisut, har ligeledes trukket sig. 

 

- Vi kan ikke leve med, at der i disse dage fra Inatsisartuts revisionsudvalg og fra en stor del af medlemmerne i Inatsisartut - der er vores arbejdsgiver - rettes alvorlig kritik mod formanden for Naalakkersuisut (som på tiden er på orlov), et Naalakkersuisut som jeg er en del af.


- Jeg ønsker ikke, at gå på kompromis med mine principper om, at reglerne skal følges, og at der ikke må opstå situationer, hvor der kan rejses kritik af økonomiske forhold og administrationen heraf. Der burde have været procedure for, hvordan administrationen kunne sikre Naalakkersuisut mod, at sådanne situationer kunne opstå, udtaler Steen Lynge og Sivert Heilmann er medunderskriver.

 

Kort efter den meddelelse kom der en fra Atassut, hvor de fortæller, at de som samlet parti trækker sig fra Naalakkersuisut.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt