Kinesisk biltestcenter inspirerer

Et permanent biltestcenter er en oplagt idé for Kangerlussuaq, mener naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.
Foto © : Nammminersorlutik Oqartussat
Skrevet af Inge S. Rasmussen
28. oktober 2015 08:21

Han er i øjeblikket i Kina hvor han har indledt sin rejse med at besøge to vinter biltestcentre i den nordlige del af Kina.

- Der er spændende muligheder forbundet med et biltestcenter i Grønland, og det er de muligheder vi er i Kina for at se nærmere på, udtaler Vittus Qujaukitsoq i en pressemeddelelse.

Læs også  Kangerlussuaq tilbage på biltestsporet

De to biltestcentre, som ejes af henholdsvis ATM og BOSCH, ligger i byen Yakeshi 300 km fra den russiske og mongolske grænse. Ligesom i Kangerlussuaq er der stabilt koldt vejr i lange perioder.

Yakeshi har en del turisme om sommeren, men indtil ATM etablerede sit testcenter, var der så godt som ingen besøgende om vinteren. Det har ændret sig nu, således at hoteller og flyselskab nu også har højsæsonen om vinteren.

En aktivitet som denne vil kunne give Grønland nye aktiviteter på et tidspunkt af året, hvor der kun er begrænsede turister.

Læs også En optimistisk borgmester

Den grønlandske delegation fortsætter videre til Beijing, hvor der de følgende dage vil være møder med virksomheder og finansinstitutioner, samt et markedsføringsfremstød på den danske ambassade i Beijing.