- Som Kim Kielsen siger, kan vi ikke undgå, at der vil komme smitte ind, vi har lige set det i Nanortalik. Det vil også ske igen, siger landslæge Henrik L. Hansen. Foto: KNR

Kim Kielsen slår fast: Der bliver ingen grønlandsmesterskaber i år

Sportsforeninger kan godt glemme alt om grønlandsmesterskaber i år efter dagens pressemøde.

Mange sportsforeninger har gået med drømme og forhåbninger om at afvikle årets grønlandsmesterskaber. Et stopklods har dog stået i vejen for afviklingen - nemlig coronareglerne. 

Og den stopklods bliver liggende helt frem til næste år. 

- Der bliver ikke grønlandsmesterskaber, siger formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen (S) på dagens pressemøde og tilføjer, at det er en politisk beslutning.

LÆS OGSÅ Overblik: Håndbold, volley og taekwondo håber stadig på GM

Naalakkersuisut har nemlig fulgt landslægens anbefaling om ikke at gradbøje de nuværende regler for forsamlinger. Det gælder også reglen om at deltage i arrangementer, hvor man krydser kommunegrænser.

Regler for forsamlinger

 

Ind til 31. januar 2021 må der maksimalt være 100 mennesker samlet indenfor. Udenfor er 250 mennesker det højeste antal, der må være samlet.

 

Man må ikke rejse fra kommune til kommune. Ifølge den nye bekendtgørelse fra Selvstyret om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger står der i paragraf 2:

 

"Ved arrangementer og begivenheder, som kræver tilmelding, skal arrangøren sikre, at personer fra andre kommuner ikke kan tilmelde sig."

- Vi prioriterer den enkeltes sundhed først. Det kan vi ikke komme udenom, siger Kim Kielsen og fortsætter:

- Vi har åbnet op for landet, der er flere, der rejser, og der kommer flere gæster fra andre lande. Derfor fastholdes arrangementer indenfor kommunegrænserne. Der må ikke være deltagelse ved at krydse kommunegrænserne.

Landslæge: Det har en pris at forebygge

Den meddelelse blev uddybet af landslæge Henrik L. Hansen, som havde anbefalet at fastholde de nuværende coronaregler, der har spændt ben for at afholde grønlandsmesterskaber.

- Som Kim Kielsen siger, kan vi ikke undgå, at der vil komme smitte ind, vi har lige set det i Nanortalik. Det vil også ske igen.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq om GM: Ikke muligt at imødekomme ønsker fra KAK

Ifølge landslægen er det en af grundene til, at naalakkersuisut er meget forsigtige med at give befolkningen lov til at afholde arrangementer, hvor der deltager personer fra hele landet:

- For opstår der smitte et sted, så kommer vi i sådan en situation, hvor vi lige pludselig har smittespredning fra nord til syd og øst, siger landslægen.

- Derfor må man sige – ja, det har en pris at prøve at forebygge. Men efter vores bedste overbevisning, er alternativet meget værre. Det handler om at undgå en epidemi i hele Grønland.

Naalakkersuisut har desuden forlænget regler for forsamlinger frem til den 31. januar 2021. Før gjaldt reglerne til 31. december i år. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt