Foto: KNR

Ny regering: Kim Kielsen ser frem til samarbejdet med søsterpartiet

Kim Kielsen er godt tilfreds med den nye danske regering. Han ser gode muligheder for samarbejde, mellem den Siumut-dominerede koalition og den nye socialdemokratiske mindretalsregering i Danmark.

Da Mette Frederiksen igår fik nøglerne og låste sig ind i Statsministeriet, åbnede det samtidig døren for nye muligheder for samarbejde mellem Grønland og Danmark.

Det er reaktionen fra en tilfreds formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, efter Siumuts søsterparti, Socialdemokratiet torsdag officielt dannede regering og overtog magten i Danmark.

LÆS OGSÅ Løkke til Mette Frederiksen: Nøglerne er kun til låns

- Vores to regeringer får mulighed for at samarbejde tæt om mange forskellige emner, og ikke lade os styre af, hvad fire partier i Danmark siger. Med andre ord får vi mulighed for at komme med vores input, siger Kim Kielsen.

Den nye socialdemokratiske regering har sammen med sine støttepartier, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, skrevet et såkaldt "Regeringspapir", der er grundlaget for de næste fire års samarbejde.

Her bliver Rigsfællesskabet og Grønland kort nævnt med et ønske om et ligeværdigt og respektfuldt samarbejde.

LÆS OGSÅ Her er Danmarks nye regering

Men selvom omtalen af samarbejdet kun udgør en lille del af regeringen 18 siders ambitioner, så er Kim Kielsen godt tilfreds.

- Jeg er glad for, at Grønland er nævnt, og at ordene "positivt og styrket partnerskab i Rigsfællesskabet baseret på tillid og gensidig respekt" er med i regeringspapiret, siger han.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt