Foto: KNR

Kim Kielsen og Lars Løkke Rasmussen indgår ny aftale om lufthavne

Formanden for Naalakkersuisut og Statsministeren har i dag indgået endnu en aftale om lufthavnsprojekterne. Aftalen er et tillæg til aftalen om det danske bidrag til lufthavnene, der blev indgået i september.

Onsdag formiddag mødtes Kim Kielsen og Lars Løkke Rasmussen til et møde i København.

Her har de to ledere indgået en tillægsaftale om den danske medfinansiering af lufthavnspakken, oplyser Statsministeriet.

- Jeg er glad for, at vi er i mål med de aftalemæssige rammer for statens deltagelse i at modernisere infrastrukturen i Grønland med nye lufthavne, siger udtaler Lars Løkke Rasmussen efter mødet.

Han bliver suppleret af Kim Kielsen:

- Lufthavnsprojektet vil være en stor gevinst for brugerne, og statens deltagelse vil forbedre økonomien i de nye lufthavne med omkring 1 milliard kroner, udtaler Kim Kielsen.

I september sidste år indgik Kim Kielsen og Lars Løkke Rasmussen også en aftale om et dansk bidrag til at virkeliggøre lufthavnspakken.

Aftalen indeholder blandt andet, at Danmark investerer 700 millioner kroner i projektet og gør det muligt for Grønland at låne 900 millioner meget billigere end ellers.

Aftalen gør hele lufthansprojektet billigere og mere robust, men den skabte også meget røre og førte blandt andet til, at Partii Naleraq forlod koalitionen. 

Du kan læse hele tillægsaftalen mellem regeringen og Naalakkersuisut her

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt