Kim Kielsen markedsfører grønlandsk olie og gas i USA

31. januar godkendte Naalakkersuisut en ny olie- og gasstrategi for de næste fire år. En strategi, som Kim Kielsen nu tager hul på i USA.

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, er som sagt til et markedsføringsfremstød i Houston Texas for at skabe opmærksomhed om åbningen af nye licensområder i Grønland.

Naalakkersuisut godkendte for nylig en ny olie- og gasstrategi, hvor hovedfokus er at få genskabt interessen i efterforskning efter olie og gas i Grønland.

Kim Kielsen åbnede et særlig Grønlandsevent i Houston for olieselskaberne. Dér var der fokus på geologi, nye undersøgelser af oliepotentiale, lovgivning og rammevilkår, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Kim Kielsen siger, at Grønland støtter op om den internationale klimadagsorden, herunder om en global reduktion af drivhusgassen CO2, blandt andet ved at bygge vandkraftværker.

- Samtidig må vi dog konstatere, at efterspørgslen efter olie og gas forventes at stige i de kommende år. Så længe en stor del af verdens energiforbrug bliver dækket af olie og gas, har Grønland samme ret som alle andre til at udvinde og eksportere olie og gas, udtaler Kim Kielsen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at olieefterforskning herhjemme skal ske i henhold til de højeste internationale standarder på området.

Kim Kielsen og embedsmænd fra Selvstyret flyver derefter til et tilsvarende event i London, der begynder 10. februar.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt