Foto: Mittarfeqarfiit

Kielsen vil dække underskud i Kangerlussuaq

Kim Kielsen er klar til at dække et underskud i Kangerlussuaq Lufthavn, hvis det bliver konsekvensen af at bygge atlantlufthavne i Ilulissat og Nuuk. Det siger han til Sermitsiaq.AG.

Siumuts formand siger til avisen, at han er klar til at dække et underskud i Kangerlussuaq, indtil den er klar til at stå på egne ben.

Sermitsiaq.AG kalder valgløftet for en blankocheck til Kangerlussuaq, og påpeger at udtalelsen kommer på et tidspunkt i valgkampen, hvor departementet for infrastruktur er ved at færdiggøre en rapport, der skal afdække, hvad det samfundsøkonomisk betyder at bygge tre nye lufthavne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq.

LÆS OGSÅ Ny havn i Kangerlussuaq vil gavne turismen i området

Men Kim Kielsen er altså overbevist om, at der er så stort et turismepotentiale i Qeqqata Kommunia, at lufthavnen kan drives på kommercielle vilkår i Kangerlussuaq baseret på turister alene.

Siumut-formanden mener, at de tre år, det tager at bygge de nye lufthavne, kan bruges til at bygge vejen færdig mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, som skal være med til at udvikle turismen i området.

- Det arbejde er Qeqqata Kommunia i fuld gang med, og det arbejde støtter Siumut fuldt op om, siger Kim Kielsen til Sermitsiaq.AG.

LÆS OGSÅ Hotel Kangerlussuaq har vendt katastrofekursen

LÆS OGSÅ Arbejdsgruppe om vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq nedsat

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt