Hotel Kangerlussuaq har vendt katastrofekursen

Hotel Kangerlussuaq har i mange år været en underskudsforretning, men udviklingen er vendt.
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. september 2017 12:53

Der er grund til smil og glæde på gangene på Hotel Kangerlussuaq i disse dage, hvor man for første gang i lang tid kan fremvise et overskud i regnskabet.

Hotelejer Mittarfeqarfiit skriver i en pressemeddelse, at den positive udviklingen skyldes, at hotelledelsen har haft fokus på økonomien og indkøb. Kombineret med flere turister og investeringer i faciliteter til møder og konferencer har skabt overskud på Hotel Kangerlussuaq. Hoteldirektør Morten Nielsen fortæller her, hvordan minus er blevet vendt til plus:

- Vi har revurderet alle aftaler med leverandører og haft fokus på priser og hvilke varer, vi bestiller og har på lager. Det gælder alt, lige fra sæbe til dynebetræk. Samtidig har vi fokuseret på at tjene på penge ved at tilbyde de rigtige varer og sørge for, at de er tilgængelige for kunderne, siger han.

LÆS OGSÅ Klimakrise kan sende flere turister til Grønland

I første halvår af 2017 har den indsats skabt et overskud på en halv millioner kroner. Til sammenligning skabte hotellet et underskud på 7.6 millioner kroner i 2014, hvor direktør Morten Nielsen tiltrådte. Siden har hotellet forsøgte at vende en bragende underskudsforretning til en forretning, der skaber et plus på kontoen. Det ser ud til at være lykkedes:

- Vi har haft en god sommer med mange gæster og et meget velfungerende set-up takket været en god ledergruppe og motiverede medarbejdere. Vi har også investeret i opbygning af en ny restaurant, og jeg oplever, at der er gået sport i at effektivisere og servicere vores kunder. De mange sommergæster afløses nu af et fuldt booket efterår-vinter med konferencegæster, siger Morten Nielsen.

Mittarfeqarfiit, som ejer hotellet, udtrykker samtidig glæde over resultatet.

LÆS OGSÅ Der kommer flere turister til Grønland end nogensinde før