Kielsen stoler på Kruse og makrelrapport

Naalakkersusisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse, har ikke forsøgt at påvirke tildelingen af makrelkvoter. Det siger formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, efter oppositionens kraftige kritik af håndteringen af sagen og påstand om, at Naalakkersuisut har hjulpet hinanden med vennetjenester for 40 millioner kroner.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Apollo Jeremiassen
30. oktober 2015 19:11

Kim Kielsen fastholder stadig forvaltningsrevisionsundersøgelsens konklusion, hvor Deloitte skriver: "at det dog skal understreges, at der ikke er indikationer af, at naalakkersuisoq for fiskeri har - eller har forsøgt - at påvirke processen til gunst for produktionsselskabet, KNT ApS."

- Derfor har vi gennem en uvildig undersøgelse påvist, at tildelingen af makrelkvoter er foregået i forhold til den gældende lovgivning.

Læs også Kim Kielsen giver svar på tiltale

- Og den undersøgelse påviste også, at naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse, ikke har forsøgt, at påvirke tildelingen. Udover revisionsfirmaet Deloitte er dette også bekræftet af et andet retssystem, siger Kim Kielsen til KNR. 

Formanden for Naalakkersuisut understreger samtidig, at landets ledelse på ingen måde har støttet særligt op om KNT ApS og, at Naalakkersuisut heller ikke har misbrugt sin magt og arbejdet for egen vindings skyld, som oppositionen påstår.

- Hvis der er begået ulovligheder omkring tildelingen af makrelkvoter til omkring 40 millioner kroner, som oppositionen siger, så må de angive os til retten. Men Naalakkersuisut har altså fulgt reglerne og regeringsførelsen foregår efter reglerne, siger formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.

Læs også Kruse stod for rammerne af makrelkvote uddelingen

Efter kritikken haglede ned over KNT ApS og måden at tildele kvoterne på, er Departementet for Fiskeri nu i gang med at revurdere regler. Departementschef Jørgen Isak Olsen regner med, at der er ændringer om tildeling af kvoter på trapperne. De skal afleveres til Naalakkersuisut i den nærmeste fremtid.