Kielsen ser ingen problemer i Kina-tur

Kim Kielsen ser ingen problemer i, at en delegation fra Naalakkersuisut med ham selv i spidsen har brugt 397.000 kroner på at flyve på Business Class til Kina. Det siger han som reaktion på KNRs historie om delegationens rejseomkostninger.
Foto © : KNR
26. februar 2018 11:06

Ni medlemmer af Naalakkersuisuts delegation fløj på Business Class, da Naalakkersuisut i november besøgte Kina.

De ni sæt billetter kostede knap 400.000 kroner ud af en samlet transportudgift på en halv million kroner.

Det er i overenstemmelse med loven for delegationen at vælge Business Class. I et svar til KNR svarer Kim Kielsen, at han mener, at det er et rimeligt beløb at bruge på transport:

- For Naalakkersuisuts vedkommende ser vi ikke noget usædvanligt eller forkert ved den besøgsrejse, der er gennemført, og den transportform, der er valgt, lyder reaktionen fra naalakkersuisutformanden i en mail til KNR.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut-delegation fløj på Business Class for 397.000 kroner

Kim Kielsen fortæller, at Naalakkersuisut med rejsen tog imod en invitation fra den kinesiske regering. Og brugte besøget som en lejlighed til at promovere Grønland og grønlandske interesser.

- Naalakkersuisut opfatter det som en naturlig og nødvendig del af hvervet for en regering, at den medvirker til at fremme sit lands interesser i vores omverden, skriver formanden.

Han henviser blandt andet til besøget har givet samarbejdsaftaler på råstofområdet, aftaler om en forskningsworkshop og møde om finansiering af de kommende lufthavnsprojekter.

- Naalakkersuisut finder ikke, at omkostningerne til at gennemføre besøgsrejsen til Kina skiller sig ud, eller ikke har været det værd.