Kendt miljøaktivist anholdt i Nuuk

Grønlands Politi har søndag anholdt en canadisk-amerikansk statsborger på baggrund af en international arrestordre. Manden vil blive fremstillet for Sermersooq Kredsret senere i dag.
Grønlands politi kunne søndag morgen anholde en mand på havnen i Nuuk på baggrund af en international arrestordre. Foto © : Forsvaret
21. juli 2024 13:36

Søndag morgen anholdte Grønlands Politi den canadisk-amerikanske statsborger Paul Watson på havnen i Nuuk. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det skete på baggrund af en international arrestordre udstedt af de japanske myndigheder. 

Politiet skriver, at anholdelsen skete uden problemer, kort efter at Paul Watson havde lagt til i havnen med skibet MV John Paul DeJoria. 

Skal for retten i dag

Politiet meddeler også, at Paul Watson vil blive fremstillet for Sermersooq Kredsret senere søndag. Det sker med en "anmodning om tilbageholdelse af ham, indtil der er taget stilling til, om han skal udleveres til Japan," lyder det.

Det er Justitsministeriet, der træffer afgørelse om, hvorvidt der er grundlag for at udlevere personer til retsforfølgning i andre lande.

Paul Watson, som altså nu er anholdt af politiet her i landet, er stifter af Captain Paul Watson Foundation, der er en aktivistisk havmiljøorganisation. 

Han har tidligere været med til at stifte organisationen "Sea Shepherd Conservation", som er kendt og berygtet for sine offensive metoder - blandt andet i kampen mod grindehvals-jagt på Færøerne.