Katastrofehold er på vej til Ukkusissat

Redningshold leder fortsat efter de to savnede personer, og socialmedarbejdere er taget til området for at tage hånd om de pårørende.
En redningsaktion er fortsat i gang med at lede efter de to savnede personer. Foto © : Lisa Petersen
Skrevet af Jens Betak
12. september 2019 10:29

En større indsats er sat i værk efter en ulykke tirsdag aften, hvor en gletsjer kælvede ved Ukkusissat/Perlifffik Gletsjeren nord for Uummannaq og efterlod en person død og to personer savnet.

En redningsaktion er fortsat i gang med at lede efter de to savnede personer, og onsdag klokken 14 ankom fire personer fra kommunens socialforvaltning.

Fredag tager borgmester i Avannaata Kommunia til området sammen med et såkaldt katastrofehold.

- Fredag tager jeg sammen med fire fra vores krisehjælp op til Ukkusissat, og der skal vi yde hjælp til de familier, der er ramt af den tragedie, der er sket, siger borgmester Palle Jeremiassen.

LÆS OGSÅ Ulykke: En person er omkommet og to savnes ved Uummannaq

Borgmesteren kan endnu ikke fortælle, for længe katastrofeholdet vil være på stedet.

- Det vil afhænge af de ramte familiers og bygdebeboernes behov. Hændelsen fylder meget for bygden og for os. Derfor vil det afhænge af, hvor stort behovet er, men vi vil yde al den hjælp, der er behov for, og så længe der er behov for det, siger Palle Jeremiassen.

Politiet har tidligere fortalt i en pressemeddelelse, at ulykken skete tirsdag aften, og en Search And Rescue-eftersøgning blev startet klokken 21.15. Borgmester Palle Jeremiassen fortæller, at nyheden nåede ham midt om natten.

- Vi fik meddelelsen i nat omkring klokken 03. Umiddelbart efter mødtes jeg med kommunaldirektøren, direktøren for familieforvaltningen og beredskabschefen. Vi drøftede situationen og indledte en undersøgelse af hændelsen, siger han.