Kangerlussuaq ærgrer sig over Demokraternes støtte til lufthavnspakken

Demokraternes støtte til lufthavnspakken og dermed til nedgradering af atlantlufthavnen i Kangerlussuaq falder ikke i god jord i bygdebestyrelsen i Kangerlussuaq. Og næstformanden i bygden deler ikke Demokraternes forventninger til bygdens fremtid.
Foto © : Simon Uldum
16. august 2018 14:08

I Kangerlussuaq er næstformanden i Bygdebestyrelsen, Johan Lange ikke tilfreds med udmeldingen fra Demokraternes formand, Niels Thomsen om at gøre landets nuværende atlantlufthavne til heliports.

- Jeg er uenig med ham, også hvad angår Narsarsuaq. G-60-politikken lever i bedste velgående. Man vil affolke bygderne Narsarsuaq og Kangerlussuaq.

LÆS OGSÅ Nedgrader Narsarsuaq og Kangerlussuaq til heliporte

Udmeldingen fra Demokraterne var tirsdag, at partiet støtter lufthavnspakken, der indebærer, at de to atlantlufthavne i Kangerlussuaq og Narsarsuaq bliver nedgraderet til heliports.

Til KNR udtalte Niels Thomsen, at han forventer at der fortsat vil være arbejde til bygdens beboere efter en sådan nedgradering. Han forventer, at virksomhederne fortsat vil tilbyde arbejde til deres medarbejdere enten lokalt i bygden eller andre steder i landet.

LÆS OGSÅ Demokraterne forventer fortsat arbejdpladser efter omlægning

Men den køber Johan Lange ikke:

- Selvfølgelig kan man være enig, men som tingene er nu, er det ikke sikkert, at alle kan komme i arbejde. Niels Thomsen siger blot, at man ikke kan blande sig politisk i det. Han kan ikke love borgerne i Narsarsuaq og Kangerlussuaq, at det vil gå som han siger, siger Johan Lange, der er næstformand for bygdebestyrelsen i Kangerlussuaq.