Demokraterne: Nedgrader Narsarsuaq og Kangerlussuaq til heliporte

Kangerlussuaq og Narsarsuaq skal nedgraderes til heliporte, og i stedes skal der bygges atlantlufthavne i Nuuk og Ilulissat og en regional lufthavn i Qaqortoq som planlagt.
Foto © : Niels Thomsen
Skrevet af Thomas Munk Veirum
14. august 2018 10:29

Sådan lyder en meddelelse fra oppositionspartiet Demokraterne, der nu melder klart ud om partiets holdning til, hvad der skal ske med Kangerlussuaq og Narsarsuaq, hvis de planlagte lufthavne bygges.

- Demokraterne har helt fra start været varme fortalere for atlantlufthavne i Ilulissat og Nuuk og for en regional lufthavn i Qaqortoq. Der er intet i de foretagne analyser og beregninger, der gør, at vi har lyst til at ændre på den holdning, skriver Demokraternes formand Niels Thomsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Danske pensionskasser positive overfor investeringer i infrastruktur

Og om de nuværende atlantlufthavne skriver han:

- Analyserne viser samtidig meget klart, at det vil være en stor fordel at nedgradere både Narsarsuaq og Kangerlussuaq til heliporte. Og det mener vi, at man bør gøre.

Beregninger foretaget af Selvstyret påpeger, at det vil have store konsekvenser for de to lufthavnsbygder, hvis lufthavnsplanerne realiseres. Ifølge beregningerne vil de fleste borgere flytte fra de to bygder, da de vil miste deres beskæftigelse i lufthavnene.

Indtil videre har Naalakkersuisut oplyst, at der er nedsat to arbejdsgrupper, der sammen med de respektive kommuner skal lave en plan for de to bygders fremtid.

LÆS OGSÅ Kielsen og Løkke vil undersøge dansk finansiering af lufthavne