KAK suspenderer håndtryk efter kampe for at undgå corona-smitte

Grønlands Fodboldforbund forsøger at forebygge smitte af coronavirus ved bryde med tradition med håndtryk efter kampe.
Deltagerne i regionsmesterskaberne i futsal skal ikke give hånd efter kampe. Arkivfoto.
Skrevet af Noah Mølgaard
04. marts 2020 06:39

I den nærmeste fremtid skal futsalspillere i Grønland ikke give hånd til hinanden ved futsalturneringer. 

Det har Grønlands Fodboldforbund, KAK, besluttet for at signalere, at fodboldspillerne er med til at forebygge en eventuel smitte af corona-virus i landet. 

Det er ellers en tradition, at spillerne slutter af med et 'tak for kampen'-håndtryk, men det bliver foreløbigt suspenderet.

Beslutningen blev meddelt til deltagere ved regionsmesterskaber for herreseniorer, der bliver spillet i Nuuk i disse dage. KAK råder også til, at folk, der hoster, undgår at gøre det i nærheden af andre.

Desuden bør folk, der hoster, seriøst overveje at melde afbud til kampe.

LÆS OGSÅ Coronavirus er optaget på liste over alment farlige sygdomme i Grønland

- Vi står for den praktiske afvikling af turneringen på vegne af KAK. Vi følger beslutningen fra KAK, hvor der ikke bliver trykket hånd efter kampe mellem spillere og dommere. 

-Vi ved godt at der er meget kropskontakt i futsal. Vores beslutning skal derfor tages som et signal om vores medvirken til forebyggelse af coronavirus, siger Inuaraq Petersen fra Nuuks Boldspil Union, der står for turneringen i Nuuk.

Omkring 120 spillere fra Nuuk, Paamiut, Maniitsoq og Tasiilaq deltager i turneringen i Nuuk. Turneringen slutter på lørdag. 

Det bliver også spillet regionalt mesterskab i Ilulissat for nordgrønlandske hold hos herreseniorer, hvor KAK’s anbefaling også bliver fulgt.