Kærlighed i luften: Air Greenland kaptajn frier til sin kæreste ombord på flyet

Kaptajn Robert Lee Evensen overraskede sin kæreste i et af Air Greenlands fly i Nuuk. Hun vidste ikke, at han var ombord.
- Min kæreste troede, at jeg ventede på hende i lufthavnsbygningen, siger Robert Lee Evensen.  Foto © : KNR
28. december 2022 14:14

- Vi er ikke helt færdige endnu, så I bedes venligst blive siddende et øjeblik endnu.

Sådan lød det over Dash-8 flyets højtaler, da flyet landede i Nuuk 22. december, og herefter udspillede der sig en scene, som man snarere ville forbinde med en romantiske komedie end med en indenrigsflyvning fra Kangerlussuaq til Nuuk.

Kaptajn Robert Lee Evensen havde besluttet sig for at fri til sin kæreste, som var ombord på flyet. Hun vidste dog ikke, at det var ham, der havde sat i cockpittet.  

I en video, som Air Greenland har lagt på sin Facebookside, kan man se kaptajnen træde ud i midtergangen iført nissehue, hvorefter han, over højtaleren, informerer passagererne om, at der er et problem. Et problem, der drejer sig om en helt specifik passager. 

- Vi har et problem. Hun er kun min kæreste, så det må vi gøre noget ved. Så vil du gifte dig med mig, måske?

Det blev et tårevældet ja fra den overraskede kæreste. 

Omfattende frieri

Robert Lee Evensen havde aftenen før besluttet sig for, at han ville fri til sin kæreste, og herefter startede en større planlægning for at få det hele til at gå op i en højere enhed. 

I Air Greenlands opslag forklarer han, hvordan hans kæreste, som oprindeligt er fra Nuuk, fløj herop for at fejre jul med ham, da kaptajnen skulle arbejde. 

- Efter at have fået idéen, gik jeg fra morgenstunden i gang med at forhøre mig rundt i selskabet, om det overhovedet kunne lade sig gøre. Efter et par samtaler med positive tilbagemeldinger, måtte jeg så finde ud af, hvordan jeg kunne gøre det i praksis, siger Robert Lee Evensen. 

LÆS OGSÅ Billeder og video: Air Greenlands dyreste investering er landet på grønlandsk klippegrund

Det krævede hjælp fra en række kollegaer. Blandt andet skulle kaptajnen bytte vagt, så han kunne flyve flyet, hvor hans kæreste sad, uden hun vidste det. 

- Min kæreste troede, at jeg ventede på hende i lufthavnsbygningen, siger Robert Lee Evensen. 

Det hele gik efter planen, og kærestens ja blev mødt af klapsalver fra de andre passagerer.