Juleaften for grønlandske hjemløse i København

Grønlandske borgere uden hjem eller penge i Danmark skal også have et sted at holde jul, mener Poul Johansen. Han inviterer til julemiddag den 24. december i Det Grønlandske Hus i København.
12. december 2016 07:44

- Vi grønlændere vil jo meget gerne hjælpe andre.

Sådan siger Poul Johansen, der er opvokset i Aasiaat og har boet de seneste 38 år i Danmark.

Han er til daglig kassérer i den grønlandske forening i Næstved, Arsarnerit, og har i flere år tænkt på at samle socialt udsatte grønlændere i Danmark, der ikke har nogen at holde jul med.

- Jeg ser jo tit dem, der har der har det mindre godt inde i København og har haft i mine tanker mange gange, at jeg gerne vil hjælpe dem og måske få en god jul sammen, siger Poul Johansen, der til dagligt bor på Sydsjælland.

LÆS OGSÅ Hjemløse er ikke ens

Poul Johansen mener, at velfungerende grønlændere i Danmark også kan støtte op om de landsmænd, der har det svært.

- Vi skal føle, at der også er nogen, der varetager dem, og at det ikke kun er e sociale institutioner, der tager sig af dem. Det kan også være fastboende grønlændere (i Danmark, red.).

Særligt for hjemløse og udsatte grønlændere

Derfor har Poul Johansen gjort virkelighed af sine tanker og inviterer nu til julemiddag i Det Grønlandske Hus i Løvstræde i København den 24. december.

Alle er velkommen. Men særlig én gruppe er i tankerne:

- Hjemløse grønlændere i København og andre, der er mindre bemidlet. De, som til dagligt ikke har mulighed for at købe de store julegader eller mad dén dag. Det kan også være folk, der bor alene og ikke har familie. Det er dem, jeg har tænkt på.

LÆS OGSÅ TELE-POST donerer 150.000 kroner til hjemløse

Det Grønlandske Hus i København giver julemiddagen, mens flere bl.a. grønlandske foreninger også sponsorerer arrangementet.

Der er ikke tilmeldingspligt til begivenheden. Man skal blot møde op. Og det kan give udfordringer, erkender Poul Johansen. Men hvor der er hjerterum, er der husrum.

- Der er nogen, der er lidt nervøs for, at vi bliver overrendt. Der er nogen, der siger, vi bliver 30 og andre, at hele salen bliver overfyldt. Men vi må tage det som en oplevelse. Jeg tror, at de kommer løbende hen af aftenen og ser, hvad der foregår, siger Poul Johansen.

Arrangementet finder sted fra kl. 16 - kl. 21 den 24. december i Det Grønlandske Hus i Løvstræde i København.