Jonathan Petersen er stolt af sin bygd efter affaldssejr

Indbyggerne i Sarfannguit har løftet i fællesskab under konkurrencen "Min smukke bygd". Det glæder en lokal indbygger, som håber, at der vil blive holdt flere konkurrencer i fremtiden.
Sarfannguit har vundet konkurrencen "Min smukke bygd" efter en flittig affaldsindsamling i den seneste tid. Foto © : Jonathan Petersen
22. august 2024 14:40

Indbyggerne i Sarfannguit er lidt heldigere end sædvanligt i disse dage. De har nemlig vundet konkurrencen "Min smukke bygd" efter en ihærdig affaldsindsamling i den seneste tid.

- Det er en glædelig nyhed, og det er noget, vi kan være stolte af, siger Jonathan Petersen, der bor i Sarfannguit, og som selv har bidraget til konkurrencen. 

Han fremhæver især det stærke samarbejde og engagement, som der har været mellem bygdens beboere i løbet af konkurrencen.

- Det var tydeligt, at beboerne arbejder godt sammen, og næsten alle i Sarfannguit, der kunne, deltog i oprydningen, siger han. 

I alt deltog 16 bygder fra hele Grønland i konkurrencen "Min smukke bygd". Den sætter fokus på det fælles ansvar, det er at holde byer og bygder rene, og er arrangeret af KNI og Royal Greenland.

Her har borgerne i fællesskab samlet affald og taget forskellige initiativer til at holde deres bygd ren. Hele processen er blevet dokumenteret på Facebook, hvor de enkelte bygder har kunnet dele fotos fra deres oprydning. 

Fejres med koncert og grillfest

Vinderen af konkurrencen, som altså blev Sarfannguit, blev fundet ved lodtrækning. 

Undervejs har der også været støtte at hente fra arrangørerne og lokale virksomheder, og det har været til stor gavn i vinder-bygden:

- Vi har også arbejdet sammen med Royal Greenland og Arctic Sports Sarfannguit, og vi er meget taknemmelige for deres samarbejde, fortæller Jonathan Petersen. 

Jonathan Petersen fra Sarfannguit er stolt over det samarbejde, der har været mellem bygdens beboere omkring affaldsindsamling i den seneste tid.

Han håber på, at der vil blive arrangeret flere af den slags konkurrencer fremover. 

- Det er en fantastisk indsats, og vi håber, at det vil øge fokus på renholdelse i hele Grønland. 

Der venter da også en festlig præmie til folk i Sarfannguit. De har nemlig vundet en koncert med kunstnerne Patrick og Nuunu, som kombineres med en grillfest i begyndelsen af næste måned.