Sække med affald giver grillfest og livemusik

Borgerne i Sarfannguit har samlet affald, affald og mere affald for at skabe rene omgivelser i bygden. Nu kan de kalde sig de heldige vindere af en hyggelig præmie.
De 116 indbyggere i Sarfannguit kan se frem til grillfest og livemusik, efter de har samlet affald. Foto © : Kim Grarup
21. august 2024 14:48

Hvem havde troet, at sække med affald kunne omsættes til grillfest og live musik?

Det lyder skørt, men ikke desto mindre er det præcist, hvad der er sket for borgerne i Sarfannguit.

Det skriver Royal Greenland og KNI i en pressemeddelelse.

Sarfannguit har deltaget i konkurrencen 'Min smukke bygd’, som sætter fokus på det fælles ansvar, det er at holde byer og bygder rene. Borgerne har altså samlet affald og ryddet op i bygden den seneste tid. Og indsatsen er blevet dokumenteret på Facebook, hvor alle de deltagende bygder løbende har lagt billeder op af oprydningen.

Større formål end oprydning

Bag konkurrencen står Royal Greenland i et samarbejde med KNI, og de to virksomheder har nu trukket Sarfannguit som vinder i en pulje med i alt 16 bygder. 

- Præmien har vi lagt ind for at skabe en sjov konkurrence og få så mange bygder med som muligt, men det som kampagnen egentligt handler om er at sætte fokus på en ansvarlig håndtering af affald og at skabe flere rene bygder, siger Juliane Henningsen, der er HR-direktør i KNI i pressemeddelelsen.

Den festlige begivenhed bliver til tonerne fra kunstnerne Patrick og Nuunu, mens grillen vil være tændt, skriver de to virksomheder i pressemeddelelsen.