Johannes Groth er ny landstræner for håndboldherrerne

Skiløberen Martin Møller bliver en del af trænerteamet herrelandsholdet i håndbold.
Johannes Groth januar 2023
Johannes Groth står i midten sammen med formand for eliteudvalget i håndboldforbundet Arnannguaq Steenholdt og formand Carsten Olsen. Foto © : TAAK
Skrevet af Noah Mølgaard
18. januar 2023 14:06

Alt imens store håndboldstjerner som Mikkel Hansen og Nicola Karabatic kæmper om VM-trofæet, gør Grønlands håndboldforbund TAAK sig klar til nyt forsøg på kvalifikation til VM.

Manden, der skal forsøge at få Grønland i håndboldens eksklusive selskab, er tidligere landsholdsspiller Johannes Groth. Han har også damelandstræner stående på sit cv.

Det er en enig bestyrelse i håndboldforbundet, der har peget på Johannes Groth, som afløser til nu tidligere landstræner Johan Zanotti.

LÆS OGSÅ Grønland bliver værter for VM-kvalifikationsturnering i håndbold for kvinder

- Ved at ansætte Johannes Groth tilføjer vi en kapacitet. Johannes har stor håndboldmæssig erfaring og nu også ledererfaring, der gør, at Johannes Groth er manden, vi satser på. Han er robust og klar, meddeler formand Carsten Olsen.

Han har ligesom Johannes Groth har spillet med i VM-slutrunde for Grønland.

Skiløber tilknyttet håndbold

Men det er bedrift, som ikke er gentaget siden VM i Tyskland i 2007.

- Vores strategi er klar, og vi ved præcis, hvad der skal gøres i det kommende år. Derefter er det Johannes og hans team sammen med ungdomslandstrænerne, der skal præcisere den form for håndbold, der skal gennemsyre alle klubber, så vi ser spillere, der kan tilpasse sig enhver taktisk handling i spillet, meddeler TAAK.

Der er også taget nyt tiltag i bestræbelserne på at få håndboldherrerne i fysisk form. De skal nemlig takle og komme forbi spillere med kropsvægt på over 100 kilo. Tidligere OL-deltager i langrend Martin Møller er udpeget som fysisk træner.

- Jeg er super glad for, at vi også trækker en kapacitet ind som Martin Møller. Vores mangeårige fysioterapeut Berit Duus er fortsat er en del af teamet, siger Johannes Groth.