Jette Bangs billeder møder nutidens Grønland

Jette Bangs historiske Grønlandsbilleder udstilles i København sammen med unge, grønlandske fotografers fortolkning af nutidens Grønland.
Skrevet af Sandra Meinecke
06. juni 2015 12:34

Den danske fotograf Jette Bangs grønlandske fotografier bliver sammen med unge, grønlandske fotografer udstillet i Fotografisk Center i København frem til den 16. august.

I 1936 rejste Jette Bang til Grønland. Siden er det blevet til mange grønlandsrejser, og hendes værker anses i dag for at være et væsentligt bidrag til dokumentationen af Grønland.
Det skriver Fotografisk Center blandt andet i deres invitation til udstillingen. Jette Bangs ikoniske billeder skal ikke stå alene, men skal møde nutidens Grønland.

Læs også Ny bog om Jette Bangs liv og arbejde

Fotograferne Angu Motzfeldt, Jukke Rosing og Inuuteq Storch fremstiller derfor hver deres billeder af nutidens Grønland og nutidens grønlændere. Ideen, skriver Fotografisk Center, er at lade Jette Bangs ældre fotografier møde nutidens Grønland  og dermed skabe en dialog på tværs af tid og sammenstille forskellige repræsentationer af Grønland: Jette Bangs historiske billeder med grønlændernes egne, nutidige fortællinger fra deres eget land.

Udstillingen løber frem til den 16. august.

Læs også Ukendte Jette Bang film vises