Lars-Emil: Jeg vil altid huske Hans-Pavia som et glad menneske

Afdøde Hans-Pavia Rosing var ikke bare en stor politiker, han var også en særlig person, som var ganske festlig at være sammen med. Det fortæller Lars-Emil Johansen, der i flere var partiformand for Rosing.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
11. juli 2018 06:05

Hans-Pavia Rosing gik mandag eftermiddag bort, 70 år gammel. Dermed har Grønland mistet en af sine mest markant politikere.

Men han var langtfra en almindelig politiker, fortæller Lars-Emil Johansen.

- I hans tid som politiker var Hans-Pavia meget imødekommende, sådan var han også som person. En flink person som skilte sig ud fra andre polikere. Han var ligeglad med partifarver, og han var altid åben overfor alle, fortæller Rosings gamle partikammerat i Siumut.

Lars-Emil Johansen mener, at Hans-Pavia Rosing som politiker var forud for sin tid.

- Jeg kan sige, at han opførte sig som en moderne politiker. Han var god til samarbejde, en god kammerat, men han var også god til at kæmpe for sine sager.

LÆS OGSÅ Hans-Pavia var en stor diplomat for inuit i hele verden

Hans-Pavia Rosing nåede i sin tid både at være formand for ICC, sidde i Folketinget i 14 år og være medlem af både Landstinget og Landsstyret her i landet.

Men Lars-Emil vil mest af alt huske sin ven for det gode humør.

- Det var aldrig kedelig at være sammen med ham. Han elskede at more sig, synge, var fyldt med liv og elskede at være være glad. Derfor er det vigtigt at minde ham som en ærefyldt person. Jeg vil altid huske ham som et glad menneske.